Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Willem - EPROM programátor

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

  • IDEfix
    odpověděl
    Taky bych něco potřeboval, ale počkám, až se přežene první vlna, aby se nám chlapec nevyplašil...

    Vložit komentář:


  • Syntari
    odpověděl
    a uz je to tu

    Vložit komentář:


  • Sniper2003
    odpověděl
    Ja chci taky ceskej TOS mam STFM a STE a taky patchnutou ROM 3.9 pro A3000D

    Vložit komentář:


  • Boboo
    odpověděl
    Nie, vidim to tak ako vravel nebohy Chain, ked kupis kladivo vsade vidis klince!

    Vložit komentář:


  • Wolfus
    odpověděl
    Dopadnes ako ja, ked som si kupil ako prvy v okrese DVD napalovacku - hned sa ozvali ludia, ktori si na mna od maturity nespomenuli

    Vložit komentář:


  • Boboo
    odpověděl
    Takze budes robit "Spalovnu EPROMiem" pre Cechy!

    Vložit komentář:


  • Starej_Mraf
    odpověděl
    Tak mi včera od číňana dorazila zásilka. Přejdu to, že v ní chybělo slibované CD se softem a návodem, willem je hodně rozšířený a tak se soft dá stáhnout v pohodě, včetně různých vyfikundací. Instalace pod XP proběhla bezproblémově, jako napájení jsem použil zatím jen přiložený USB kabel. Poté jsme se jal študovat, co že to vlastně potřebuju vyrobit, jednalo se o epromku do FDD řadiče k Enterprise 128. Potřeboval jsem sice 27(c)128 ale měl jsem jen 27C256 (oboje 28pin dip). Trocha googlení jak na to, příprava BIN souboru... Nejdřív jsem vyzkoušel čtení nějakých ROMek a EPROMek ve kterých už něco bylo a paráda, bez závad. Takže jsem se odhodlal ke kroku naprogramování a ejhle, taky pohoda, sice pomalejší ale bez závad. Paměť jsem nacvaknul do desky a běžel ji vyzkoušet a úspěch!
    Takže dneska poběžím do GME a nebo Gesu pro nějaký další paměti (měl jsem fakt jen jednu prázdnou a mazačku jsem ještě nekoupil). Další projekty jsou dva... Rom do A590, potažmo do A2091 a asi i český TOS do Atari STF.
    Z účtu po zaplacení se mi nakonec strhlo 568 Kč, takže za ty prachy bych řek, že docela pohoda!

    Vložit komentář:


  • Boboo
    odpověděl
    Viem stretol som sa uz aj EPROM v inom pinovom poradi. Len tak letmo som to prebehol, uvedeny programator podporuje 27C400 co je KS ready. Ked programator podoruje 256x16 co je 27C400 mozes s tymto modom programovat aj ine klony EPROMiek pokial nemaju ine programovace napajanie.

    Vložit komentář:


  • EXA
    odpověděl
    Autorem citovaného textu je Boboo Přejít na původní příspěvek
    Ten Willem si treba zaobstarat aj s 16Bit Eprom adapterom, inak zabudni na palenie Kickstartov.
    Boboo, tyhle epromky, ktere jsou u toho adapteru uvedené, maji jinou konfiguraci pinů a KS s tím neuděláš! Stačí se kouknout na datasheet. Mě také schází k mému Prepromeru ten modul na 16-tibitovky (viz. modul typ 240), ale Elnec ho již nevyrábí a nedá se sehnat, ani půjčit na skreslení, tak to řeším po svém různejma udělátkama.

    Vložit komentář:


  • Starej_Mraf
    odpověděl
    No já toho Willema už koupil, takže samo dám reference. Já si myslim, že mi to na těch mých pár pokusů do roka bude bohatě stačit.

    Vložit komentář:


  • Starej_Mraf
    odpověděl
    Ty adaptéry můžu koupit ze stejného zdroje jako samotný programátor, tj. z ebaye od číňanů. Navíc kdybys četl vlákno celé, tak prioritou jsou pro mně 27c64-27c512 paměti do různých osmibitů a zařízení k nim + do řadičů A590 a A2091. Upravené romky pro OS3.9 a nebo jen s patchnutým scsi.device pro CD jsou n aseznamu až někde vzadu.
    A mám ještě jeden dotaz. Jak mazat UV epromky - nějak jednoduše a levně. Na netu jsem našel jediný pro mně schůdný postup a tím je koupě UV ledky, otázkou je, jak dobře to bude fungovat. Druhou možností by byl nákup mazačky, opět z Číny, ale to se mi zatím moc nechce.

    Vložit komentář:


  • Boboo
    odpověděl
    Myslim, ze by si sa tesil ci Willemu alebo inemu, nedostatky (programatora - lubovolneho) sa prejavia az po urcitom case uzivania, ale clovek je vecne nespokojny

    Vložit komentář:


  • Starej_Mraf
    odpověděl
    Taky se divim, cože jsem to tady rozpoutal. Tak nějak jsem čekal odpovědi typu, jó hele s Willemem to není žádný komfort, ale zvládnout se to dá a nebo spíš si kup ten a ten eprom programátor, je specializovanější, rychlejší a jednodušší na obsluhu, maj ho tady ... a stojí zhruba stejně.

    Vložit komentář:


  • zz_indigo
    odpověděl
    Z tych co som vydel tak najlacnejsie sa to da kupit na Ebay od taiwancou tam je ale problem z reklamaciamy a spol. Na druhu stranu ak sa to neposere tak to cloveku staci jedno z najlacnejsich co som namatkovo nasiel (http://cgi.ebay.com/TOP853-USB-unive...item5ad84d278f)

    Vložit komentář:


  • Doda
    odpověděl
    Pokud jsou ty obvody mezi podporovanymi, tak bych se nebal. Ze ma Willem komplikovane ovladani a ne uplne namakany software, to je snad fuk. Nemas to do firmy, kde toho potrebujes palit hromadu.

    Vložit komentář:

Zpracovávám...
X