Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

MacroSystem

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    #16
    Tak jsem na to koukal ,měl jsem i schéma zapojení toho disku. Parita byla nastavená. Dal jsem ho pryč ale stále to stejný. Chtěl jsem Ti poslat fotky toho disku , ale asi jsem blbej ,ale email jsem nenašel. A tady z fóra fotky posílat nejdou.

    Komentovat


      #17
      Tak jsem to ještě jednou zkoumal. Tak pokud nasadím první jumper od Epromek ,tak prohledává zařízení od 0 - 6 a na 4 napíše READ. Přitom disk je má jumper na A2. Instalačka napíše ,že nybyla nalezena Autoboot ROM. Dostane se do systému a mám k dispozici 9MB. Když dám jumper na druhý ,tak nehledá nic a v systému je jen 4MB. Tady jsou ty fotky disku. http://joeaim.rajce.net/Disk.

      Komentovat


        #18
        Koukal Jsem na ty fotéčky.Hele Kolegáčku,tady něco nehraje ! Je mi jasné,že máš HDD-SCSI,také z té fotky je to jasně patrné,ale ty další dvě fotky,kde jsou nějaké štítky, jsou z úplně jiného HDD,kterej není SCSI,ale IDE-ATA !!!
        Co to je za blbost ? Psal Jsem Ti: Na řadiči NECHEJ vše tak,aby se to hlásilo a hrej si pouze z HDD,tedy se Zařízením !!! Na HDD dej všechny Jumpery pryč !
        Máš tam Jump na A2,dej ho pryč,aby se Ti hlásil na pozici Nula-0. Paritu dej také do Kša-Amiga ji nepotřebuje k životu ! Pak popřípadě laboruj s TE,nebo s TP. A nebo ještě blbá votázka: Je ten HDD vůbec ještě funkční ? Také ještě pro Tvé info: Poptal Jsem se včera,zda někdo nemá stejnej řadič,nebo alespon obsah Epromek,popřípadě i nějakou vyšší verzi FirmWare,víc se dozví dnes večer,tak Ti dám info. (My Email is: exa1593@atlas.cz).

        Komentovat


          #19
          No štítek je opravdu nějakej jeblej - na fotce spodku je napsáno 540S, což by odpovídalo, ale ten štítek je opravdu z nějaké 730ky IDE Vypadá to, že se v tom disku někdo vrtal...

          Komentovat


            #20
            Nojo pánové máte pravdu. A mně nikdy netrklo ,proč na SCSI disku je napsáno nastavování jumperů Master A Slave. Ale přesto disk v PC funguje. Sehnal jsem ještě jeden WD WDE9100-0003A5 9.1GB. Oba jsem jak jsi Exo napsal ,jsem nastavil jako ID0. Ale furt stejný. Na pozici ID0 napíše READ ,takže předpokládám ,že disk vidí. Ale při instalaci napíše ,že prostě nenašel Autoboot ROM. Viz. obrázky. http://joeaim.rajce.net/Disk

            Komentovat


              #21
              Tak po pár dnech zkoušení jsem na to konečně káp. Pomocí PC jsem pod Winuae hardisk připravil,(RDB) a šoupnul do pětikule. Řadič disk našel ale stále dával hlášku ,že hard je nečitelný. Tak jsem vyndal ROM z A600 a pomocí diskety Evolution3 hard nainstaloval a zprovoznil. Bez problémů bootoval. Pak jsem přehodil zpátky ROMky a disk sice viděl ,bootoval ale jen do 1> a konec. Takže jsem nahrál Workbench 1.3 z diskety. Disk naformátoval,překopíroval obsah diskety a voila. Hard bootuje. Uff. Už jsem myslel ,že řadič bude jen na parádu. Ale pravda je ,že ten quantum je hin. Teď tam je WD 9GB ,který se ale hlásí ,,jen" 480MB. Díky za to.

              Komentovat

              Zpracovávám...
              X