Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Problém s turbinou v desce A1200 rev. 2B

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    #16
    ZKousel jsem nejak pokrocit s problematickou deskou, ale moc se nedari. Prohybani desky je zakladni trik, to nepomohlo. Ale mam nahodne pujdecnou jednu A1200 s turbunou Mtec T1230, ktera v tom kupodivu jede. Mam totiz jeste jednu v podstate stejnou kartu, ktera nejede, coz jsem zkousel uz na zacatku. Takze celkove je to tak, ze da B1240 nejedou, jedna B1230 nejede, MTEC T1230 jeden jede a druhej nejede. Ten co jede ma kopr a hodiny, ten co nejede to nema, ale nevidim v tomhle zrovna souvislost.

    Takze novinka je tak, ze je jedna turbina co v tom funguje a dalsi 4 co nefunguji. Nevim v podstate co s tim. Kontroloval jsem peclive kde co, ale nic jsem nenasel.

    Komentovat


      #17
      Tak to Ti vůbec nezávidím,vím ze Své skušenosti,protože Jsem měl kdysi obdobnej problém.Chce se to vskutku tzv. obrnit velkou trpělivostí,vzít si měřák,přepnout na měření diod-aby to pískalo a propískával jeden prokov za druhým ! Takhle Jsem nějak dosáhnul kýženého výsledku.Stane se,že třeba už vod výroby je nějakej prokov špatnej.Vzal Jsem pěkně malej vrtáček,očistil určitou část prokovů-jen lehonce vrtáčkem protočit,pak prostrčit tenoučkej drátek a z obou stran propájet.A píšu: Pěkně jeden prokov po druhým ! Je to Drbačka,ale snad zrovna budeš mít to štěstí a podaří se Ti prokovit nově právě omylem onen prokov a třeba To pojede.Je to však Hračička na dlouhé zimní večery !!! Tohle,co zde píšu,je pouze Můj názor,můžeš tam mít prdlého třeba jak naschvál úplně něco jiného.Ku příkladu: Nyní tady mám na opravu 4 kousky A-500+.Vše OK,ale nejedou.Nějakej Pohlupavec se na nich vyřádil Horkovzduškou,tišták se tzv. Zduřil a rozerval někde prokovy,no hledej to,žééé ! Takže Mě nyní čeká stejná radůstka,kterou tady výše popisuji ! Přeji Hodně Pracovních Úspěchů !!!

      Komentovat


        #18
        Otazkou je, jestli to za tu namahu stoji. Novou A1200 desku koupis za par stovek. Ale zase, kdyz ji opravis, tak mas takovy dobry pocit
        I love Amiga

        Komentovat


          #19
          EXA ma pravdu, niekedy tie prekovovania zhyniju v strede. V otvoroch sa kondenzuje voda a casom oxidacia znici spoj. Alternativa toho co by to mohlo byt je takmer neobmedzena. Mal som dosku kde pod Video DAC bol prepaleny spoj, prisiel som na to uplnou nahodov ked som intuitivne dal dole cip.
          Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
          Furiatune homepage

          Komentovat


            #20
            Autorem citovaného textu je Solaris104 Přejít na původní příspěvek
            Otazkou je, jestli to za tu namahu stoji. Novou A1200 desku koupis za par stovek. Ale zase, kdyz ji opravis, tak mas takovy dobry pocit
            No presne, dneska do toho investuju hodinu, pak uz na to kaslu. Je zajimave ze v tom jedna ta turbina jede.

            Komentovat


              #21
              Tak im ich prehod
              ???

              Komentovat


                #22
                Autorem citovaného textu je Doda Přejít na původní příspěvek
                No presne, dneska do toho investuju hodinu, pak uz na to kaslu. Je zajimave ze v tom jedna ta turbina jede.
                Ty ale vůbec netoužíš mít takovej dobrej pocit,žes něco Sám vopravil,jak Ti tady píše Solaris ? Za hodinu si tak maximálně nachystáš vercajk a zaliješ kafčo! Hrabat se na na jakémkoliv MB a hledat vlouděnou chybičku,je piplačka někdy na celej den.A stejně tak Ti Moje povídání potvrzuje i Boboo.Nebo také,pro zvýšení Tvého šoku,to může bejt i nepatrně přerušenej spoj pod lakem,to je paráda ! Tak to hele nevzdávej,ber do pracek Lupu a čmuchej ! Hlavně to neber tak,že Tě chci nasrat,ale pouze vyhecovat k nějaké činnosti !!!

                Komentovat


                  #23
                  Tak ja uz par Amig opravil, takze moralne uz mam odpracovano, ale tady to je fakt blba porucha.

                  Komentovat


                    #24
                    Jen tak mimochodem, ten fix desky co zminuju na zacatku (http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/am..._mobo_fix.html) neni nesmysl. Koukal jsem na novejsi desku 2B, kde je udelany uz z vyroby. Me to bohuzel v tomhle pripade nepomohlo.

                    Komentovat

                    Zpracovávám...
                    X