Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Proč Oktagon 2008 v A4000 nedetekuje disk ?

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    Proč Oktagon 2008 v A4000 nedetekuje disk ?

    Hosani, mam tady problem s SCSI radicem Oktagon 2008 v ZorroIII v A4000. Za prve si samozrejme nejsem jisty vzhledem ke stari, zda je 100% funkcni, nicmene zmena jumperu na kraviny funguje podle ocekavani a Prefs aplikace s tou deskou komunikuje tj. cte a zapisuje nastaveni, F1 po startu ukaze LOGIN obrazovku atd. Zkousel jsem puvodni disketu verze tusim 2.5, tak i novejsi zalezitosti, co jsou na aminetu (HdInstTools, nove Preference).

    Na Oktagonu nemam zadnou RAMku a je tedy zakazana detekce. Spravne jsem pripojil disk - vyhrabal jsem tady nakej Quantum asi 512 MB a jeste jeden asi 1 GB. Zapnu Amigu, je fuk jestli nabootuju z diskety nebo z IDE disku do systemu a zkousim HdInstTools v vsech verzich, ta disketova neukaze po Scanu nic, ta verze 6.9 to taky projede a taky nenajde nic - akorat ukaze v radku 0, pod TID 8 a zase 0, napravo "unsupported" - jenze tohle ukazuje, ikdyz tam zadnej disk neni zapojenej. Checkoval jsem i tu D301 diodu, kdyby to nekdo prede mnou zapojil blbe, muze prej rachnout.

    Ta je urcite OK, jednu packu jsem vypajel kvuli kontrole a zase dal zpatky. Oktagon.device na desce je verze 6.3. Na oba disky mam manualy, takze jsem je snad nastavil spravne na ID0, to samy nastavuju v Preferencich, ale po jakymkoliv Scanu je vysledek porad nic. Napajeni disku je OK, SCSI kabel snad taky, promeril jsem. Uz mne fakt nic nenapada, mozna neco delam totalne blbe anebo to proste nechodi, je to castecne napaleny, ZIP ramky bohuzel nemam, tak to ani nemam jak zkusit. CD-ROM SCSI nemam.

    Ty disky byly puvodne v nakejch starsich PC a urcite jsou OK, zkousel
    jsem je na pujcene SCSI karte v PeCi.

    Jestli to nekdo mate, dejte mne, prosim, pokud mozno prodebilni popis step-by-step, jak to rozchodit anebo zjistit, zda je to napul mrtvola.
    Neni to az tak nutny, IDE radic jede v pohode, ale kdyz uz to mam, tak to bud pojede anebo tu kartu radsi odpojim, pac je jinak k nicemu, kdyz na ni nebudu mit hadr. Ehm, doufam, ze na to nemaj vliv naky jumpery na desce A4000, mam to ve slotu uplne nahore, coz je asi c.4.

    Diky za odpovedi.

    #2
    Pokud Ti můžu Helfnout,tak bych Ti navrhnul,že Ti přeprogramuji Epromku na vyšší verzi.Ty máš,jak píšeš ver.6.3, Já Jsem si tam šoupnul New ver. 6.10. Ale tohle by chtělo probrat spíše Osobně.

    Komentovat


      #3
      Prvně bych se podíval, jestli jsi nezapoměl v ikoně HDToolBoxu změnit DEVICE= z scsi.device na octagon.device nebo oktagon.device), teď nevím přesně jaký to má název.
      Pegasos II (1266MHz), 2048MB RAM, Radeon 9250 (256MB), HDD 200GB, USB 2.0, ZIP250 USB, USB floppy, SB Live!, HP LaserJet 1100, AmigaOS 4.1 Final Edition

      Komentovat


        #4
        Jo, tohle jsem samozrejme kontroloval, zkousel jsem to i u normalniho HDToolBoxu, kde pekne projede vsechny moznosti a vysledek je porad stejnej tj. zadnej Predpokladam, ze OS 3.0 tomu nikterak nevadi, kdyz je karta vlastne stavena i pro A2000/3000. Takze dalsi navrhy ?

        Komentovat


          #5
          Tak tady jsem už asi v pasti. Napadá mě snad jen terminace a jestli jsou ty disky funkční. Chlapci s A4000 jistě poradí více, když to mají doma.
          Pegasos II (1266MHz), 2048MB RAM, Radeon 9250 (256MB), HDD 200GB, USB 2.0, ZIP250 USB, USB floppy, SB Live!, HP LaserJet 1100, AmigaOS 4.1 Final Edition

          Komentovat


            #6
            Nefunkčnost může být způsobena spoustou věcí, těžko říct, takto na dálku...
            Pokud by ses s tím chtěl hrát, tak od pasu vypálím tohle:
            1. Alfapower je v podstatě Oktagon. Zkus si přečíst toto (#49), je tam snad polopatisticky popsán způsob, jak softwarově updatovat flashku řadiče.
            2. Pak Aminet
            3. a Amiga Hardware Database. Je tam odkaz na manuál.
            Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
            -----------------------------------------------
            Líbí se mi Retropolis

            Komentovat


              #7
              A neni to oktagonscsi.device nebo oktagon2008.device?
              I love Amiga

              Komentovat


                #8
                To by mohlo být ono
                Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
                -----------------------------------------------
                Líbí se mi Retropolis

                Komentovat


                  #9
                  Chlapci, jste nekde lovili, dik za snahu, ale i tahle vec nezabrala. Ty disky jsou stopro OK, v PeCi na SCSI karte se chovaj dle jumperu jak maji, jeden sam o sobe terminuje konec rady, druhej na to ma jumper - obe moznosti na oktagonu tj. jumper 6 nikam nevedou, napada mi akorat ten volnej konec karty s 25pinovym canonem - na aminetu je schema SCSIterminator, zapojit odpory atd. Ale tohle se s oktagonem normalne nedodavalo, pokud vim, takze bych to nejspis pajel zbytecne. Neni nic podstatnyho, je tady i naky riziko poskozeni, ackoliv tistak je vizuelne OK. Zkusim to vzit nekdy na nakou akci a uvidime. Prozatim jsem to vyndal z masiny, stejne jako dalsi karty - drive jiste zajimave pro video. Hadr jsem prehodil pod floparnu, snad se nic neupece a nebude to mit na nic vliv. Ma cenu zkusit Mediatora, kdyz mam 40/25 ??? Neco lepsiho CPU stejne tezko sezenu ...

                  Komentovat


                    #10
                    Pokud ji chces zprovoznit, zkus slusne napsat Chainovi, taky ma tento radic a zrovna by ti tam smahl novou EPROMku.
                    On-line zprávy o 3dgrafice, digitálních technologiích- software hardware 3d diskuze galerie
                    I love Amiga

                    Komentovat


                      #11
                      Podle mě je K.O. Jen dotaz: jak se hlásí v Expansion diagnostic boards?
                      reKTor
                      Amiga 3000, Mirage Tower, Cyberstorm PPC604/233, 060/60, 146MB RAM, CybervissionPPC, MediatorPCI 3000D, 80GB UWSCSI HDD, Ariadne, Catweasel MKII, Oktagon2008+ SD R/W, PCI cards...

                      Komentovat

                      Zpracovávám...
                      X