Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Oprava patice na baterku u turbokarty

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    #16
    Exa: No ja tam vidim MACH210.

    Zet: z plus polu baterky to musi vest pres diodu na OKI svab. Tam bych videl chybu. Pokud bez baterky RTC jedou v poradku, tak bych na krystal nesahal. Ten je zapojen mezi vyvody XT a _XT vcetne nejakych kondenzatoru. Skoda, ze k te karte neni schema. To by se pak dalo jednodusse zkontrolovat. Ten poslintany MACH samozrejme nesouvisi s RTC. Jeste je mozne, ze je vadny svab RTC. Resenim je tam dat precizni patici a odzkouset jiny.
    Naposledy upravil Solaris104; 21.11.2009, 21:33:51.
    I love Amiga

    Komentovat


      #17
      Solaris: Jo jasně že tam jsou dva MACHy. Beru zpět,špatně Jsem to napsal a takhle to i vyznělo.Já měl zato,že jsou pochybnosti vo těch dvou,co jsou pod Baterkou,které nemají jak píšeš,nic společného s hodinami.Když teda Karta jede,jak potvrzuje Majitel,tak i Já bych hledal chybičku pouze v okruhu signálu co mají něco společného s hodinami.Ještě bych vyjádřil doměnku,že ta Karta snad nemá vůbec Teflonovou masku,proto ty fleky,že tišták nasal .Pokud se mejlím,tak Mě voprav.

      Komentovat


        #18
        z plus polu baterky to musi vest pres diodu na OKI svab. Tam bych videl chybu. Pokud bez baterky RTC jedou v poradku, tak bych na krystal nesahal.
        V tomhle bych souhlasil se Solarisem - ty diody tam sou nějak divně "přilepený" a tam bych asi začal.
        Pak se zkus ještě mrknout na ten datasheet, co ti tam Solaris dal, na stránku 19/23 na Figure 21. Myslím, že z tohodle referenčního zapojení autoři karty vycházeli...

        Komentovat


          #19
          SIMM socket

          Prave jsem pres amibay koupil stejnou kartu. Nevite nekdo jak je to s pridavnou patici na SIMM? Karta ma volnou pozici, puvodne sem chtel koupit tu z Vesalie /koukam, ze sem nakonec dobre udelal kdyz jsem se nerozhoupal driv / a nekdo od nich mi psal ze slot je sice mozny, ale vic jak 32MB by nemelo jet. Mám pocit ze to ale nevedi urcite...
          Má cenu to pokušet?

          Komentovat


            #20
            Patice na baterku

            Takze patice na simm smysl jakž takž má. Karta schlamstla 64MB a jede jak ma. S hodinami jsem na tom jeste hur nez Zet chystam se v GME koupit tohle a osadit



            U krystalu si nejsem az tak jisty, pokud nekdo vi ze tam jde jiny typ uvitam radu.

            Dalsi krok bude FPU a vic uz se na ni nevejde
            Přiložené soubory

            Komentovat


              #21
              Tohle je moc pěkný.Zajímalo by Mě,co by asi ta Turbínka říkala na to,kdyby se dosadil 50pin konektor pro SCSI a jestli by to makalo ? Pokud by záleželo na Mě,tak pod FPU bych šoupnul patici,nepájel bych jej natvrdo,rovněž i pod Oscilátor a CPU bych sundal a jak koukám,tak vedle je možnost osazení CPU v provedení PGA a tam dal také patici a nacpal tam CPU plnohodnotnej No-EC/50MHz.Ale když koukám,že tam je Oscilátor 40MHz a CPU je na 16MHz,tak z toho usuzuji,že CPU asi nejspíš pojede na 20MHz,(je to tak ?),takže tam bude někde i jumper pro dělení kmitočtu,což by se muselo přepnout,aby se nedělil.Věřím,že po těchto úpravách by to mohlo i lítat,Haha ! A dále: S tou paticí pod baterku,být Tebou,ještě počkal a pořádně propískat spoje.Nedávno Jsem řešil několikráte právě stejnej problém a šlo jen vo rozleptanej spoj,díky tomu sajrajtu co vytekl ! Jen pro info: Tuhle Turbínku Jsem ještě neměl před čumákem,takže pokud bys měl nějakej problémek,dej vědět.

              Komentovat


                #22
                Krystal

                No ona jede opravdu na 40Mhz, u Apolla asi byli majstri pretaktovavači. Co sem pochopil z diskuzi na EAB tak se tenhle CPU delal stejne jako jedna maska a nekdy se rozdelovali do frekvenci podle poptavky a ne podle testů. Patici planuju, FPU objednavam zitra od Nathana z amigamaniac.
                S procesorem si zatim hrat nebudu. precejenom nejsem s pajeckou takovej kamarad abych si dovolil sundavat SMD svaby.
                Urcite dam vedet jak se kartě daří...

                Komentovat


                  #23
                  Na to FPU si kup PLCC patici a kup 40MHz FPU PLCC. Nathan je v pohode, bral jsem u nej 68060.
                  I love Amiga

                  Komentovat


                    #24
                    konecne jsem se tedka pres svatky dostal na tuhle turbinu...

                    koupil jsem novy RTC obvod (viz tip od Boboo http://www.amigaportal.cz/forum/showthread.php?t=3272), napajel jsem patice (jedna pro RTC, druha pro baterku), zmeril a prepajel diody a karte dal lihovou lazen (docela prokoukla) a.... bohuzel. karta se chova stejne jako pred tim.

                    chybka je tedy evidentne jinde, zadne mechanicke poskozeni ani preruseni nejsem schopnej najit, takze uz na to kaslu a pujde do sveta, snad najde sikovnejsiho majitele...
                    Amiga 1200, Indivision AGA, Blizzard 1230-IV/50 MHz, 64MB RAM, CF-IDE 4GB, WB3.1, WHDLoad.

                    Komentovat

                    Zpracovávám...
                    X