Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Aktualizace diskusního fóra - 2020

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

  • Dedy
    odpověděl
    Nehynoucí díky, konečně opět na světě. Už se mi stýskalo.

    Vložit komentář:


  • k0x
    odpověděl
    Good job guys!


    Hlasim fcni taptalk

    Vložit komentář:


  • Predseda
    odpověděl
    Nehynoucí sláva admin týmu!

    Vložit komentář:


  • DaMi
    založil téma Aktualizace diskusního fóra - 2020

    Aktualizace diskusního fóra - 2020

    Ahoj všichni,

    v sobotu 11. dubna nastal u našeho providera výpadek, který trval déle než jsme čekali. Výpadek nás motivoval k provedení několika zásadních změn, jejichž realizaci jsme plánovali, ale i odkládali. Změny jsou:
    • nový hosting a nová infrastruktura (aktualizovaná verze serveru, databáze atd.)
    • fórum nyní běží na vBulletinu, který jsme povýšili na nejnovější verzi. Stará infrastruktura to neumožňovala.
    • přechod na HTTPS
    • fórum budeme nyní provozovat na staronové doméně amigaportal.cz a budeme ho provozovat na doméně druhé úrovně
    Změny jsou dost razantní, některé věci nejsou ještě dotažené, takže s námi mějte prosím trpělivost.

    Aktuální verze diskusního fóra nabízí některé nové věci, ale jiné již nejsou k dispozici. Popis podstatného:
    • ve vláknech je možné nově komentovat jednotlivé příspěvky. Diskuse tím bude mít další rozměr. Uvidíme, zda se to uchytí.
    • hodnocení příspěvků na líbí/nelíbí je sjednoceno do pochval, již nebudou nastávat nechtěná ukliknutí na nelíbí se mi. A pokud by se vám něco opravdu nelíbilo, napište to.
    • při zakládání vlákna bude vhodné vlákno otagovat - hodí se pro budoucí vyhledávání a třídění
    • do nových vláken bude možné vkládat události
    • do každého příspěvku bude snadné přidat i externí odkaz
    • ve fóru je v rámci možností nová čeština
    • součástí předchozí verze fóra byl i katalog odkazů. Byl to externí doplněk, který v nové verzi vBulletinu nefunguje. Takže o odkazy jsme prozatím přišli, ale uvidíme, zda to nějak nepůjde vyřešit.
    • součástí nového vBulletinu je i jednoduchý redakční systém, který umožňuje uživatelům publikování blogů a článků. Toto zpřístupníme časem, minimálně se tam objeví všechny články z wordpresu (návody na instalaci WB, recenze her atd.)
    Novinek je asi víc, ale výše uvedené je to podstatné. Je možné, že vám něco nebude fungovat, něco nebude jasné atd. Fórum si projděte, zkontrolujte i své soukromé zprávy a samozřejmě se ptejte, hlašte potíže, jsme tady pro vás

    DaMi, Dóďa

    Další upřesnění

    Click image for larger version  Name:	Editor.png Views:	0 Size:	2,8 KB ID:	143173


    Obrázky v příspěvcích - 1
    Obrázky (png, jpg, gif atd.) vkládejte přes ikonu kamery/foťáku (popisek Sdílej fotky). Takto vložené fotky se a) uloží do vašeho fotoalba, b) v příspěvku se pak dají zobrazit ve vyskakovacím lightboxu. Pokud obrázek/obrázky vložíte jako přílohu (4), po zveřejnění příspěvku se sice zobrazí, ale budete se pak muset v prohlížeči vracet o stránku zpět. Toto se bohužel týká i všech v minulosti vložených obrázků a nemám na to aktuálně řešení (a ano, vím, že to v předchozí verzi vB fungovalo dobře). Tedy obrázky přes přílohy nevkládejte. Vkládání ostatních příloh (adf, zip, txt atd.) funguje přes Přílohy korektně.
    Jestliže chcete obrázek zobrazit v plné velikosti (bez náhledu), vložte ho v editoru přes ikonu Vložit obrázek (v pokročilém editoru).

    Sdílení odkazů v příspěvcích - 2
    Každý příspěvek můžete doplnit o odkaz s náhledem. Z odkazovaného webu lze většinou vybrat náhledovou fotku. Nepozapomeňte odkaz vložit tlačítkem Sdílej odkaz.

    Události - 3
    Při zakládání nového vlákna je možné určit, že to bude událost (viz např. Prasepárty 2020). Událost funguje podobně jako standardní vlákno, rozdíl je v tom, že se událost automaticky promítne do kalendáře (viz horní menu). Prosím všechny, kteří budou chtít v sekci Akce/srazy a výstavy upozorňovat na události, aby tak činili přes tento nástroj.
    Nevýhoda vláken typu událostí je, že je nelze kombinovat s anketou. Alespoň jsem na to nepřišel.

    Editor zpráv - 4
    Tady by vás nemělo nic překvapit. Co není zřejmé, je že ikony editoru vpravo nahoře (přílohy, formátování a smajlíky) mají trvalý účinek. Tedy pokud skryjete formátování, bude to tak i u příštích zpráv (dokud to zase nepřepnete).

    Diakritika
    Určitá (nemalá) část fóra má rozhozenou diakritiku. Pracujeme na tom.

    Notifikace - upozornění
    Nové fórum má výrazně rozšířený systém notifikací. Notifikace jsou na nové zprávy, pochvaly, nové příspěvky ve vláknu, které jste založili nebo do něj přispěli, o hlasování v anketě a mnoha dalších věcech. Notifikace jsme prozatím nechali všechny zapnuté, můžete si je vypnout ve správci v profilu, tedy Můj profil, Upravit nastavení, karta Upozornění.
    Novinkou je, že můžete poslat notifikaci i při psaní jakéhokoliv příspěvku přes @ a uživatelské jméno, tedy např. @dami.
    Click image for larger version  Name:	Upozorneni-notifikace1.png Views:	0 Size:	959,7 KB ID:	143174
    Přiložené soubory
Zpracovávám...
X