Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

IDE LeyLines

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

  • Dedy
    odpověděl
    Je to teda interní záležitost s možností vyvést kabelem ven? Co na to Fúria?

    Vložit komentář:


  • Predseda
    odpověděl
    Vypadá to pěkně, ale teda repráček emulující zvuky chrastění disku - to mi připomíná současný trend u aut, kde z repráků jde fake zvuk motoru. Ale pravda, gotek taky umí skřípat jako floppka...

    Co bych já ocenil hodně je rozdvojka pro PCMCIA port, která by měla přepínač, třeba mechanický.
    Naposledy upravil Predseda; 07.01.2021, 10:49:08.

    Vložit komentář:


  • Boboo
    založil téma IDE LeyLines

    IDE LeyLines

    Tak po case oprasujem dalsi projekt co som mal odlozeny v zasuvke od roku 2017. Ako u projektu eX601 - 1MB ChipRAM aj v tomto pripade som mal zaujem navrhnut hardware co bude splnat moje poziadavky a hlavne funkcnost. Takze co vlastne je IDE LeyLines? Je to multifunkcna CFka ktora umoznuje konfortne pouziva dve CompactFlash karty, alebo SD karty (vyzaduje adapter CF/SD). Vychadzal som s toho, ze pri mojej praci potrebujem casto robit klony CF kariet a presuvat data, zial nedopatral som sa nikde k dualne funkcnemu CF adapteru na Amigu. Dalsim nedostatkom sucastnych CF adapterov je iba idikacia LED o aktivite disku. Takze dalsia podmienka bola emulacia zvuku ako u klasicky harddiskov 90 rokov, ked bolo pocut pracu citacich hlaviciek pri aktivite disku. Dalsim problemom u A600/A1200, ze u IDE je limit dlzky datoveho kabla, IDE LeyLines ma aktivne bufferovanie datoveho kabla a tak je mozne pouzit aj kabel o dlzke 40 cm. No a posledna vymozenost je 4xEIDE ako v pripade IDE-Fix. IDE LeyLines podporuje 4 zariadenia, CF, SD, HDD, CDROM a ine, v urcitych limitoch.

    Takze zhrnutie>
    - 2x CompactFlash adapter, alebo SD-Card, odnimatelny sekundarny adapter CF s moznostou pripojenia ineho zariadenia na 2.5" konektor
    - emulacia zvuku harddisku, moznost vypnutia
    - plne bufferovanie pre pouzitie dlheho kabla
    - moznost pripojenia 4 zariadeni, First IDE - CFky, SD karty, ** Microdrive, Hardisk. Second IDE - CDROM, Zip mechanika.
    - Konektor SPARE, moznost pouzitia IDE speed pre A1200, vyzaduje GAYLE adapter (Future)

    Poznamky>
    * Pre plnu funkcnost je potrebne mat nainstalovany Kickstart v3.x
    ** Microdrive pracuje iba v mode single, cize neda sa pouzivat sucastne s inym zariadenim ako CFka, SD karta atd, pracuje vsak s CDROM alebo CD napalovackou.
    *** Niektore CompactFlash sa medzi sebou neznasaju, preto je nutne nastavit spravne poradie CF kariet.
    Přiložené soubory
    Naposledy upravil Boboo; 07.01.2021, 14:25:12.
Zpracovávám...
X