Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Software failure pri bootovani a vymenenej Blizzard1260

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    Software failure pri bootovani a vymenenej Blizzard1260

    Ahojte
    mam taky kuriozny problem
    konfiguracia A1200 s B1260 s Rom 3.2 a nainstalovanym AmigaOS3.2 na CF
    vsetko slo bez problemov az do momentu kedy som vymenil jednu turbinu Blizzar1260 so 16mb ram za druhu Blizzard1260 so 64mb ram
    po prvom spusteni vsetko bez problemov, no po prvom a akomkolvek dalsom boote mi hlasi chybovu hlasku
    “Software failure ASSIGN #8000000B”
    a slus
    Jednym z pokusov bolo preinstalovanie 68060.library aj tych ostatnych z original diskiet
    nasledny reboot bol ok No po soft- aj hard restarte hlasilo znovu tuto chybu
    Aj po dlhsom vypnuti
    Nemate niekto tusenie co by mohol byt problem prip fix tohto problemu

    išlo len o vymenu turbiny obe B1260 Jediny rozdiel bol v RAM (16 vs 64)

    #2
    No a zkousel jsi vymenit tu pamet?

    Komentovat


      #3
      A když jsi tu první turbínu s 16 MB paměti dal zpět, tak to zase jelo?
      Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
      ---------------------------------------------
      Líbí se mi Retropolis

      Komentovat


        #4
        toto budem skusat - ze znovu tie turbiny vymenim
        Uvedena turbina so 16MB bola v tejto amige niekoko rokov, na tej to amige(1) boli vymenen ROM na 3.2 a nainstalovany AmigaOS3.2 cca mesiac nebol ziadne problem

        Druha turbina so 64MB bola v amige(2) s ROM 3.0

        Je mozne ze by 68060 nemala FPU??
        uvedena chyba ma nejaky vztah k FPU, napr ze nie je pritomna...
        najskor bude problem s kniznicami, lebo po tej instalacii povodnych orginalnych diskiet system nabehol, bol spomaleny, nacitavanie suborov a pod. tak som resetol (soft reset) a uz sa znovu zobrazovala chyba #8000000B a odvtedy stale
        (nie som teraz pri Amige, mam ju na vikendovej chate ) cize preto sa prave "teoretitcky" pripravujem na to, co budem cez vikend "prakticky" robit )
        Naposledy upravil jan; 13.09.2021, 20:00:28.

        Komentovat


          #5
          Autorem citovaného textu je jan Přejít na původní příspěvek
          Je mozne ze by 68060 nemala FPU??
          Ano, to mozne je, existuji defektni 68060 bez fungujiciho FPU, ktere pak maji myslim oznaceni EC nebo LC. Amiga ale pri startu systemu nejspis FPU na nic nepotrebuje, i kdyz tezko rict, co vsechno no tam mas navic. Jen hadam, ale mozna bych na FPU nesazel.

          Konektory jsou ciste?

          Komentovat


            #6
            Sprav jednoduchý test.
            Nabootuj bez s-s a naštartuj whichamiga, alebo Sysinfo, hneď uvidis, či ma 060 fpu, alebo nie.
            Jed bude mat, tak treba ist po pamätiach a potom po knižniciach.
            Powerbook 17" G4 / 1.67GHz + Ati Mob 9700 128bit 128MB + MorphOS 3.15 + MAC OS X 10.4.11 + LubuntuPPC 16.04
            Mkr. Tower Inf. II, Amiga 1260/50MHz, PPC603e+/210MHz, 256MB Ram, BVision, SCSI 2.5" 80GB, AOS3.2,MOS,AOS4.1FE

            E/Box Tower, Amiga 1200, Blizzard 1260/50MHz, 128MB Ram, Mediator 1200 TX, Voodoo 3 2000, SB128, Fast ETH, CF 8GB, AOS3.9
            Amiga 600 + X601 + Furia EC020 + CF 8GB + SMC PCMCIA WiFi Network Card
            Amiga_CD32 + TF330 64MB RAM + CF 8GB
            Amiga 1240 / 25MHz + PPC603 / 210Mhz + AGA + 64MB_FastRam, AOS3.1, 8GB_CF
            Amiga_CD32 + Paravision_SX1

            DEAD Pegasos2 G4 / 1GHz + Ati_Radeon 9250 128bit + Soudblaster live 5.1 + MorphOS_3.1 Registered
            DEAD Amiga 1260 / 66MHz + PPC603+ / 233Mhz + BVision + 128 MB_FastRam, AOS3.1, AOS3.9, AOS4.0, FastATA

            registered on http://amigamap.com/amiga-slovak_republic.html

            Komentovat


              #7
              ahojte dakujem
              Musel som vyuzit tento den volna spravil som jednoduchy reinstall a ide vsetko ako ma Nerozumiem tomu

              Rovnake chyby to zacalo hlasit aj po vymene turbin Tak tomu som uz vobec nerozumel
              Nechal som amču bezat dlhsie spustal som rozne subory, hry, dema a vsetko ide ako ma
              Obe maju FPU
              Dakujem aj ked nerozumiem preco ako… ale ide to

              Komentovat


                #8
                Ještě je možnost, že jsi to měl zavirované.Pamatuji si, že to někomu házelo taky failure tuším s virem Happy New Year.
                I love Amiga

                Komentovat


                  #9
                  Autorem citovaného textu je jan Přejít na původní příspěvek
                  ahojte dakujem
                  Musel som vyuzit tento den volna spravil som jednoduchy reinstall a ide vsetko ako ma Nerozumiem tomu

                  Rovnake chyby to zacalo hlasit aj po vymene turbin Tak tomu som uz vobec nerozumel
                  Nechal som amču bezat dlhsie spustal som rozne subory, hry, dema a vsetko ide ako ma
                  Obe maju FPU
                  Dakujem aj ked nerozumiem preco ako… ale ide to
                  Vitaj v matrixe 😁

                  A ako píše Solaris104, môže zo byt aj virus hny96, nedávno mal kamoš práve tento a súbory, ktoré boli napadnuté, tak vyhlasovali takéto guru, len to by ti museli robiť obidve B1260.
                  Naposledy upravil Falcon_11; 15.09.2021, 13:20:37.
                  Powerbook 17" G4 / 1.67GHz + Ati Mob 9700 128bit 128MB + MorphOS 3.15 + MAC OS X 10.4.11 + LubuntuPPC 16.04
                  Mkr. Tower Inf. II, Amiga 1260/50MHz, PPC603e+/210MHz, 256MB Ram, BVision, SCSI 2.5" 80GB, AOS3.2,MOS,AOS4.1FE

                  E/Box Tower, Amiga 1200, Blizzard 1260/50MHz, 128MB Ram, Mediator 1200 TX, Voodoo 3 2000, SB128, Fast ETH, CF 8GB, AOS3.9
                  Amiga 600 + X601 + Furia EC020 + CF 8GB + SMC PCMCIA WiFi Network Card
                  Amiga_CD32 + TF330 64MB RAM + CF 8GB
                  Amiga 1240 / 25MHz + PPC603 / 210Mhz + AGA + 64MB_FastRam, AOS3.1, 8GB_CF
                  Amiga_CD32 + Paravision_SX1

                  DEAD Pegasos2 G4 / 1GHz + Ati_Radeon 9250 128bit + Soudblaster live 5.1 + MorphOS_3.1 Registered
                  DEAD Amiga 1260 / 66MHz + PPC603+ / 233Mhz + BVision + 128 MB_FastRam, AOS3.1, AOS3.9, AOS4.0, FastATA

                  registered on http://amigamap.com/amiga-slovak_republic.html

                  Komentovat


                    #10
                    Autorem citovaného textu je Solaris104 Přejít na původní příspěvek
                    Ještě je možnost, že jsi to měl zavirované.Pamatuji si, že to někomu házelo taky failure tuším s virem Happy New Year.
                    ako to zistim ze je zavirovane?
                    aky antivir pouzivate?

                    Komentovat


                      #11
                      Autorem citovaného textu je Falcon_11 Přejít na původní příspěvek

                      Vitaj v matrixe 😁

                      A ako píše Solaris104, môže zo byt aj virus hny96, nedávno mal kamoš práve tento a súbory, ktoré boli napadnuté, tak vyhlasovali takéto guru, len to by ti museli robiť obidve B1260.
                      ano robili to potom obidve turbiny

                      Komentovat


                        #12
                        Tuším, že mám tento
                        http://aminet.net/package/util/virus/VirusZ
                        I love Amiga

                        Komentovat


                          #13
                          Autorem citovaného textu je Solaris104 Přejít na původní příspěvek
                          Ještě je možnost, že jsi to měl zavirované.Pamatuji si, že to někomu házelo taky failure tuším s virem Happy New Year.
                          To jsem byl já Karlíku. A pak jsem u tebe na ten vir koukal jak bacil do lékárny
                          Sběratel Amiga pecek. WHDLoad and MUI registered user. Advanced bastler.

                          Komentovat


                            #14
                            [UPDATE]
                            Ahojte tak sága pokracuje a zacinam sa priklanat k Solarisovej myslienke ze ci nemam virus..

                            Podozrive su dva programy: Egaleplayer ktory som spustil ako prvy amiga zamrzla po restarte system nabehol, eagleplayer isiel. Nasledne som isiel spustit AMOSPro, no vyhodilo mi hlasku "chyba cesta k AMOSPro" a ponuklo moznost "Assign" (toto nie je problem ale do user-startup to vzdy zabudnem doplnit"

                            Z okna co pnukol system (AmigaOS3.2) som priradil cestu k AMOSPro folderu, v mojom pripade "Work:" a hned na to sa amča zamrzla
                            Reboot a znovu vyssie uvedena hlaska "Software failure assign #800000B"

                            Snad dnes, alebo zajtra skusim prebehnut system VirusZ


                            Inak evidujete na aminete tu informaciu o vire?
                            http://aminet.net (http://wiki.aminet.net/index.php/Another_Virus_warning)

                            Pekny den vsetkym a dakujem

                            Komentovat


                              #15
                              Bolo to tam!!! Som sa zlakol ze turbina mi odisla

                              Autorem citovaného textu je Solaris104 Přejít na původní příspěvek
                              Ještě je možnost, že jsi to měl zavirované.Pamatuji si, že to někomu házelo taky failure tuším s virem Happy New Year.
                              Přiložené soubory

                              Komentovat

                              Zpracovávám...
                              X