Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Amiga37 - Wickrath - Německo

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    #16
    Autorem citovaného textu je sailor Přejít na původní příspěvek
    Hudba skvělá. Ale zpěvák tomu opravdu chybí.
    Spíš je zajímavé kdo si to natáčí...
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

    Komentovat


      #17
      Autorem citovaného textu je sailor Přejít na původní příspěvek
      Hudba skvělá. Ale zpěvák tomu opravdu chybí.
      Zpěvák? A co by zpíval do melodií z Amiga her?
      "Venku leje. Naimpregnuju si hlavu pivem." (Červ, 2023)

      Komentovat


        #18
        A napadlo někoho z vás se tam při té příležitosti zeptat Honzy Zahurančíka proč pořád blokuje CZ/SK?
        Amiga 1200, Micronik Mini-Tower, PiStorm32 Lite, FastATA 1200 MK-IV, Lyra 2, Indivision AGA MK3, ZIP 250MB, HP LaserJet 1100, interní HD mechanika (EXA), LinkSys EC10T​

        Komentovat


          #19
          Autorem citovaného textu je Prober (CADA) Přejít na původní příspěvek
          A napadlo někoho z vás se tam při té příležitosti zeptat Honzy Zahurančíka proč pořád blokuje CZ/SK?
          Nenapadlo. A to jsem se s ním bavil v sobotu i neděli docela dlouho. Stihli jsme ale skoro všechny pomluvit. Jestli tě to zajímá, napiš mu, myslím, že ti rád odpoví.
          Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
          -----------------------------------------------
          Líbí se mi Retropolis

          Komentovat


            #20
            Akci máme úspěšně za sebou, účastnili jsme se ve složení Červ, DaMi, Falcon_11, Fery, Lasice, Předseda. Byla to WORLD TOP událost, které se účastnili všichni, kteří v současnosti ve světě amigy něco znamenají (včetně lidí ze zámoří), chyběli jen mrtví a ti kdyby mohli, určitě by přišli taky. Bylo skvělé se se všemi těmi legendami bavit a družit. Lístky na sobotu byly vyprodány, účast cca 1000 lidí, v neděli jsem neměl dojem, že by jich tam bylo méně. Co mě zaujalo:

            HW:
            • Blizzard 1260 PCB od Chuckyho. Tato replika vznikla jako vtip a podařilo se. Takže pokud někdo máte nefunkčního Blizzarda 1260 nebo 40 a je problém v desce, lze přepájet brouky a ostatní havěť, a vaše mrtvola se pravděpodobně probere k životu. K prodeji bude, až bude mít Chucky čas, snad někdy příští rok.
            • ACA 1240. Viděl jsem poprvé na vlastní oči, kmitá na 40 MHz a vypadá dobře. Kdy bude k produkci, není jasné. Zajímavé je, že konkurenční Warp 1240 pojede na 50 MHz.
            • Turbokarty Warp. Vůbec jsem netušil, že by měly být v tolika verzích. Viděli jsme Warpa pro A1200 (040 a 060 verze), A4000/A3000, CDTV a A500. Warp tým taky představil FlickerFixer, resp. ScanDoubler. Kdy bude možné koupit není jasné, slyšeli jsme stejné řeči jako v minulosti, není dostatek čipů, není zřejmé kdy se spustí produkce.
            • Unithor - vyzkoušel jsem, drží se dobře, ale ten feedback systém mi přijde trochu naivní. Uvidíme, mělo by to být fakt hodně konfigurovatelné. S joystickem jsem hrál Jump! (podpora kickbacku) a Turricana, šlo to dobře. Joystick bude backerům zaslán snad jako vánoční dáreček.
            • Solas - Chucky (nebo Leary, už nevím) to měl v A1200, viděl jsem to prvně na živo a líbilo se mi to. Už se těším, jak udělá Předseda na Praseti nebo jindy předváděčku.
            • Repliky desek pro A4000, resp. A3000, resp. A1200. Jestli jsem to dobře pochopil, páchá to Chucky. Deska pro A4000 by měla být k prodeji příští rok, ty ostatní už asi jsou.
            • Steve Jones tam měl několik verzi Checkmate + prototyp monitoru
            • Dalšího HW tam byly mraky (Tsunami, Akiko32,...), Apollo tým tam měl velký oddíl a možná i prezentaci, ale nestihl jsem.
            Hry a software
            • Zahráli jsme si Metro Siege, je to přesně tak skvělé, jak jsme si mysleli. Hráli jsme betaverzi, je na tom ještě dost práce, zatím není zřejmé, kdy to bude dokončeno.
            • Nová Inviyya 2, je to alfa, neví se kdy bude, ale bylo možné si ji zahrát.
            • Amikit - možná bude verze pro A1200 s AmigaOS 3.2.1, tak aby to na běhalo i na nevytuněných amigách
            • Shadows of Sergoth - autor to tam prezentoval, bylo možné si koupit krabičku. Byl to srdcař a proto jsem neměl sílu mu říct, jak strašnou podle mě playability ta hra má.
            • Connect - další srdcař, vytvořil logickou hru, jejímž cílem je spojovat logické obvody. Koupili jsme krabice, jako digitální download by to mělo být k dispozici během měsíce. Hru si zahrál i David Hajnej.
            • Aquabbyss -tohle je asi největší pecka, online síťová adventurostrategie v podmořském prostředí. Autor na hře pracoval 7 let. Předseda betatestoval, tak se asi brzy dočkáme recenze.
            Obchody a vetešnictví
            Na akci byly pravděpodobně všechny evropské obchody, bylo k mání opravdu hodně věcí, nebylo to tak, že by se rychle něco vyprodalo. Téměř vše se prodávalo za zvýhodněné ceny, všeho bylo dostatek a člověk samozřejmě nemusel platit poštovné, tak jsme všichni nakupovali jako zběsilí.
            Kromě zástupců běžných obchodů tam bylo možno koupit spoustu veteše z druhé ruky. Hry, software, hardware. K dispozici byly Amigy 1200 a CD32 v originálních krabicích (vypadalo to jako nikdy nerozbalené), dále jsem si tam všimnul A590 a A4000 v krabici. Ceny oproti eBay většinou velmi přívětivé.

            Z přednášek jsem stihl jen konec Jense, mluvil mj. o novém Busteru 12 (aktuálně není priorita), o jeho pohledu na FPGA a proč jeho scandoublery i do budoucna budou mít VGA konektor.

            K vidění toho bylo mnohem víc. Se všemi se o všem dalo bavit, všichni byli velmi ochotní a motivovaní na amigu.

            To je asi vše, co si tak pamatuju...
            Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
            -----------------------------------------------
            Líbí se mi Retropolis

            Komentovat


              #21
              Já k tomu budu asi dopsávat věci postupně, jak si je budu vybavovat.

              K vidění tam byla třeba vyvíjená fraktálová létací hra Verge World. Popravdě - je to docela hnusné (ale to je od začátku) a špatně se to hraje ale kluci se snaží a třeba z toho nakonec vyleze něco hratelného. Mike Parent z BitBeam teamu tam kromě parádní Metro Siege ukazoval ještě další hru na které dělají. Říkají tomu Scorpion Boy, protože to dělají ve Scorpionu. Vypadá to naprosto úžasně a skvěle se to hraje. Měl tam opravdu jenom malé demo, které ukazovalo všechny dosavadní možnosti hry a říkal, že to měl takhle hotové během pár dní. Bude OCS i AGA verze, nebo by aspoň měla být. Měl tam tu AGA a mohl jsem na tom oči nechat, je to jak Flink. Taky tam byl tým, který dělá amigový port 1942, s tími mám taky něco málo do činění.

              Z přednášek jsem nestihl vlastně nic, prostě nebyl čas sedět na přednáškách, když dole bylo na place tolik skvělých lidí. Jediné co jsem viděl byla nešťastná a dost nepovedená prezentace Aquabyss, která ktom toho, že byla z půlky v němčině, ještě úplně shořela na nefunkčním připojení k internetu (ta hra na tom stojí). Doufejme, že i tak hra zaujme a bude se prodávat, protože je fakt výjimečná. Na Bytefestu jí doufejme předvedu.

              Z hardwaru mě zaujala Akiko 32, což je moderní interpretace CD32ky (řešila se před nějakou dobou hodně na Amibay) a taky překvapivě Natami, o čemž jsem si myslel, že je dávno mrtvý projekt. Taky tam ukazovali třeba tu novou bezdrátovou tank mouse s rolovací ploškou.

              Celkově to byla extrémně boží akce, měl jsem z toho oči navrch hlavy. Byli tam lidi od nových her (BitBeam Cannon, Aged Code, McGeezer, Tigerskunk, Spieleschreiber...) i lidi od starých her (Mev Dinc, Factor 5, Kaiko, lidi z Psygnosis, Team 17, Sensible Software), byly tam všechny možné shopy, bazarové i nové věci, herní distributoři (PolyPlay, Doublesided games, APC&TCP...), vydavatelé publikací a časopisů, no prostě mraky. A první den končil zajímavou párty, kde první část hrál Chris Hülsbeck s Patrickem Nevianem (viddi), kteří se teda popravdě moc nepředvedli, a druhou část fantastický koncert Fastloaders (dvě skladby, pochopitelně Cannon Fodder, s nimi hrál a zpíval Jon Hare). Ve vedlejším sále hrál DJ H0ffman a Ravi Abbot a ty jsem popravdě úplně minul, prostě bylo toho paralelně moc.

              Prostě to bylo strašně intenzivní a krátké.

              Jo a AmigaBill je naživo fakt sympaťák a šíří neuvěřitelně pozitivní náladu.
              Naposledy upravil Predseda; 17.10.2022, 16:48:47.
              "Venku leje. Naimpregnuju si hlavu pivem." (Červ, 2023)

              Komentovat


                #22
                Autorem citovaného textu je DaMi Přejít na původní příspěvek
                [*]Steve Jones tam měl několik verzi Checkmate + prototyp monitoru
                Krásné. Podle těch fotek Vám docela závidím.
                A nevšimli jste si náhodou, jestli Steve Jones nemá už přední USB panel ke svým Checkmate skříním? Už jsem mu dvakrát psala, poprvé neměl, a podruhé, asi za rok neměl čas odpovědět .
                Mě by se docela hodily na Sam440ep, Efiku či Mikro A1-C. Vypadají moc hezky.
                AmigaOS3: Amiga 1200
                AmigaOS4: Micro A1-C, AmigaOne XE, Pegasos II, Sam440ep, Sam440ep-flex, AmigaOneX1000
                MorphOS: Efika 5200b, Pegasos I, Pegasos II, Powerbook G4, Mac Mini, iMac G5, Powermac G5 Quad

                Komentovat


                  #23
                  Vystavené Checkmate vepředu USB neměly, jestli bylo někde položeného něco bokem nevím.

                  Autorem citovaného textu je sailor Přejít na původní příspěvek
                  Hudba skvělá. Ale zpěvák tomu opravdu chybí.
                  Jinak tady máš teda něco se zpěvem.

                  Naposledy upravil Predseda; 17.10.2022, 21:25:09.
                  "Venku leje. Naimpregnuju si hlavu pivem." (Červ, 2023)

                  Komentovat


                    #24
                    To je opravdu krása, díky.
                    A Stevovi zas napíšu.
                    AmigaOS3: Amiga 1200
                    AmigaOS4: Micro A1-C, AmigaOne XE, Pegasos II, Sam440ep, Sam440ep-flex, AmigaOneX1000
                    MorphOS: Efika 5200b, Pegasos I, Pegasos II, Powerbook G4, Mac Mini, iMac G5, Powermac G5 Quad

                    Komentovat


                      #25
                      Dvě zajímavá videjka od Radio Paralax. Na tom prvním je chvíli vpravo dole Falcon .



                      Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
                      -----------------------------------------------
                      Líbí se mi Retropolis

                      Komentovat


                        #26
                        tady přeposílám info od AmigaNG o AmigaNG

                        A-EON / Acube:

                        -Sam460le will be the final Sam460, out before the end of the year (hopefully)
                        https://shop.acube-systems.biz/5-sam-motherboards

                        -A1222, 1000 CPU have been secured, 200 initial board production hopefully early next year

                        -PPC notebook might still happen, Acube showed of a prototype.

                        -Enhancer Software/System54 will required AmigaOs4 to load up

                        -Enhancer Software 2.3 (update hopefully for the end of the year)

                        -After the above products, after AmigaOS rights are sorted, possible of moving the platform to another system, like ARM, this is the first time I heard that A-EON / Trevor is considering this with his personal ownership of the ExecSG. Very likly years away but intresting!
                        https://youtu.be/XHrm8XA59yw?t=19164
                        AmigaOS3: Amiga 1200
                        AmigaOS4: Micro A1-C, AmigaOne XE, Pegasos II, Sam440ep, Sam440ep-flex, AmigaOneX1000
                        MorphOS: Efika 5200b, Pegasos I, Pegasos II, Powerbook G4, Mac Mini, iMac G5, Powermac G5 Quad

                        Komentovat


                          #27
                          Autorem citovaného textu je DaMi Přejít na původní příspěvek
                          Dvě zajímavá videjka od Radio Paralax. Na tom prvním je chvíli vpravo dole Falcon .



                          Áno, som to ja a neskôr som aj dancing-oval 😁, H0ffman je H0ffman, za ním išiel DJ Formula 👍
                          Powerbook G4 A1138, MOS 3.18, MACOSX Tiger + LubuntuPPC 16.04
                          Mkr. Tower Inf. II, Amiga 1200, BPPC603e+/210MHz/060/50MHz, 256MB Ram, BVision, SCSI 2.5" 80GB, AOS3.2,MOS,AOS4.1FE
                          E/Box Tower, Amiga 1200, Blizzard 1260/50MHz, 128MB Ram, Mediator 1200TX, Voodoo 3 2000, SB128, Fast ETH, CF 8GB, AOS3.9
                          Amiga 600, X601, Furia EC020, SMC PCMCIA WiFi Network Card
                          AmigaCD32 + TF330 64MB RAM, Paravision_SX1, 8MB Ram


                          registered on https://amigamap.com/amiga-slovak_republic.html

                          Komentovat


                            #28
                            Krátké fotoshrnutí z herního pohledu (psal jsem pro Lemon):.


                            Foceno mnou.


                            Bylo to docela velké, spousty stánků, přes tisíc lidí na place, pódium s hosty, dvě afterparty a další věci.


                            Tým Aged Code připravuje hru AQUABYSS na světovou premiéru.


                            Spousta stánků prodávala krabicové hry, tohle je PolyPlay.


                            Proslulý Factor 5 se svými věčnými hity - turricaní trilogií a souvisejícími produkty.


                            a AmigaBill


                            Jojoviny od IronGate.


                            Roll-up pro AQUABYSS.


                            Mike Parent z BitBeam Cannon, kreslí obrázek pro Seppa, největšího patreona. Na A37 prezentoval Metro Siege a novou hru, proacovně nazvanou Scorpion Boy.


                            Mev Dinc (First a Second Samurai) a Jon Hare (Sensible Software - Cannon fodder, Sensible Soccer atd.)


                            Frank a Maria z Logical Byte ukazují nový hlavolam Connect.


                            Martyn Brown a Andreas Tadic z Teamu 17.


                            Verge World, fraktálová létací hra a její autor.


                            Fastloaders na Setpatch party.


                            Mike Clarke z Psygnosis mluví s cosplayerkou Ravenlordess, která předváděla modrou královnu z Battle Chess. Chris Hülsbeck v pozadí.
                            "Venku leje. Naimpregnuju si hlavu pivem." (Červ, 2023)

                            Komentovat


                              #29
                              Autorem citovaného textu je Predseda Přejít na původní příspěvek
                              Krátké fotoshrnutí z herního pohledu (psal jsem pro Lemon):.
                              ............

                              a AmigaBill
                              Teda předsedo, co je to za výraz Málem jsem Tě nepoznal.
                              Naposledy upravil Dedy; 25.10.2022, 22:07:35.
                              Amiga 600, Fúria EC020 OS 3.1.4, eX601, Indivision ECS, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.15, Asus UX32VD Xubuntu 21.04

                              Komentovat


                                #30
                                Já to tak nějak beru, že zde Předseda uveřejnil speciální edici své foto s AmigaBillem pro Amiga Portál a že má k dispozici i nějakou s více přirozeným výrazem ve své tváři
                                Naposledy upravil Lisiak; 25.10.2022, 12:39:29.
                                Amiga - PMD 85

                                Komentovat

                                Zpracovávám...
                                X