Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

PiStorm pro A1200

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    #76
    Tohle si nemyslím. Já tu scénu mapoval celkem hodně dlouho, a určitě si lidi víc vážili toho, co sceneři dokázali dostat z původní Amigy. Ne každý měl doma 060, stačí se třeba podívat kolik ještě dnes vzniká OCS dem pro A500. Jako snažit se vytvořit nové demo s výkonem 890 Mips a 836 MFlops už trochu nedává tak nějak smysl. Určitě to přinese radost těm, co ještě po sté nedohráli na Amize původní Quake nebo Hexen.

    Takže, tohle byly ty oficiální kecy, no a teď jdu někde shánět svůj vlastní PiStorm
    Amiga 1200, Micronik Mini-Tower, PiStorm32 Lite, FastATA 1200 MK-IV, Lyra 2, Indivision AGA MK3, ZIP 250MB, HP LaserJet 1100, interní HD mechanika (EXA), LinkSys EC10T​

    Komentovat


      #77
      ahoj vsem ja osobne natom testim cafiena os s lan v pcmi a je to OK ted na tom sleduji sg1 serii u bezne prace s 3d tiskem, proste me to ted hreje u srdce, ze A1200 ma vyuziti jako, kdyz jsem ji triznil pred 25lety jsem proste happy

      Komentovat


        #78
        a tady jeden na prodej z Francie
        Hello ! Today I have for sale some pistorm32lite. The boards are 100% working, tested with caffeinos. Pcb are green. I give spacers, screws and a thermal pad. You need to source your own rapsberry. Note that with current emu68 version, the pi3a+ is the best choice. You'll have to isolate the...

        Komentovat


          #79
          Autorem citovaného textu je Defor Přejít na původní příspěvek
          Mně se to moc líbí. Třeba konečně rozšířím bráchovu A1200, která mu 20 let leží ve skříni.
          Trochu offtopic: Jestli se tohle mezi amigisty rozšíří, a vzhledem k ceně nevidím důvod proč ne, tak to bude další hřebíček do rakve AGA demům. Tam byl soutěžní standard čtvrt století 060. Ale protože jsou nedostupné, tak to lidi přestalo bavit. A teď je to asi nebude bavit ještě víc, když výkon bude daný jen tím, jaké nové a rychlé RPi se dá do A1200. Snad jedině, že by autoři přišli víc na chuť non-accelerated AGA kategorii.
          Snad to dopadne jako s Vampirem a PiStorm bude také vyřazen z demokomp.
          Amiga 4000T (060, PPC, Mediator) | Amiga 1200T (Apollo 1240) | Amiga 1200T (Apollo 1260, Mediator) | Amiga 1200 (TF1260) a pár dalších A1200 ...

          Komentovat


            #80
            neviem sa nejako dopátrať či funguje aj AHI, resp. audio out z RPi....viete niekto?

            Komentovat


              #81
              tu som nieco nasiel, je to z roku 2021:

              https://linuxjedi.co.uk/2021/09/05/t...rm-2021-09-05/


              AHI Update


              The alpha release of the PiStorm AHI driver has been added to wip-crap. This allows any AHI compatible utility to use the Pi to process the audio and it comes out via the Pi’s audio jack or HDMI (this switch may require a code hack right now).

              There are caveats with this driver. Due to the way the AHI API is designed it currently only works if the video output is going via Denise and at 50Hz. It probably won’t work at all if you are using RTG graphics.

              If you want to try it, you’ll find it called platforms/amiga/ahi/ahi_driver_amiga/pi-ahi.audio. It is not included on the PiStorm drive at the moment as it is not in the position where it can be easily supported by the community. There are known issues with it and you’ll need to be more of a power user to be able to try it out.
              --------------------------------------------------
              A1200 + Blizzard 1230/50Mhz + 32MB RAM, AMD RYZEN 9 5900x 32GB DDR4 RAM AMD R9 380 4GB, MAC OS X BigSur,

              Komentovat


                #82
                A co toto
                Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
                Furiatune homepage

                Komentovat


                  #83
                  Tak jsem trochu zklamanej, chtel jsem na to instalovat WB 3.1.4 a pohorel jsem, jedine pouzit interni ATA. Problem je, ze HD tool nedokaze videt u instalace 3.1.4 "disky" na sd karte, ale 3.2 to dle obrazku umi.
                  Muzu teda pouzit CF v kobinaci s Emu68, ale tak nejak jsem si myslel, ze ten pistorm to zmakne.
                  Instalace je trifka, nastaveni SDcka take ... a obraz sel hned. Co me prekvapilo bylo, ze to rovnou bootuje a zadny pekny obrazek o vlozeni diskety.
                  Zatim se s tim peru, ale uz se tesim. Wokrbench instalace nabehla s kickstarty "z emu86".
                  Amiga 500,600,1200,2000, Mac mini G4

                  Komentovat


                    #84
                    Zmenil si tooltype z scsi.device na brcm-sdhc.device?
                    ???

                    Komentovat


                      #85
                      Ahoj, jo, cetl jsem navody pozorne ... uz se zadarilo v noci ... finta byla v tom, ze je u me treba nejdrive projet scsi sbernici pod klasickym pojmenovanim a az pak zmenit na brcm-sdhc. Kdyz to nastavim pred prvnim spusteni hd toolu - scannem, tak mi to nebere/vyignoruje moji volbu. Mozna neco delam spatne, ale vysledku jsem se dobral, uz mam jednu fatku s Emu86 a 3x disk z SDcka 32GB. Ale pri tech upgradech/pokusech je prodluzovaci ksanda na sd kartu k tomu pistormu nutnosti.
                      Amiga 500,600,1200,2000, Mac mini G4

                      Komentovat


                        #86
                        To bola prva vec, ktoru som doobjednal a je to parada.
                        ???

                        Komentovat


                          #87
                          Ahoj..ak vlozim prwzdnu kartu do slite,tak ju system nevidi a ani nenabehne pistorm a ani v expanzinon boards ju nevidim..ale ak tam dam caffeine os..tak vsetko nabehne a aj system ju vidi..treba na prazdnu sd nieco nahrat aby to videl aj system a expansion boardas? Alebo mam nieco chybne?
                          Naposledy upravil amigaPeto; 04.03.2023, 14:19:41.

                          Komentovat


                            #88
                            Ano, prva particia vo FAT32 a na nu nahraj to, co mas na prvej particii karty s Caffeinom. Potom si tam daj kick, ktory chces pouzivat, otvor config.txt a na komci zmen parameter initramfs tak, aby viedol k tomu kicku. Druhej particii prirad v diskparte typ 76 a hdtoolbox (po uprave, ktoru som pisal vyssie) ju uvidi ako disk. Zvysok je klasika. To je jednoducha cesta. Inac si mozes pohladat aktualizovany softver na stranke autora. Su k tomu podrobne navody, rovnako ako aj k spojazdneniu RTG.
                            ???

                            Komentovat


                              #89
                              Aha..myslel som ,ze je to jednoduchsie... , A myslel som ze mam chybnu kartu,ked mi ju nenaslo bez caffeine..diky za radu... A môzem ten caffeine napr upgradovat na 3.2.2 ?

                              Komentovat


                                #90
                                Neco mi unika a netusim co, holt zacatecnik. Rozebehl jsem disky, naformatoval, restartoval, vse vypada "skvele". Bezne nainstaluju 3.1.4 z goteku, probehne to cele, dostanu se na konecnou obrazovku informujuci, ze bezim na jinem cpu ... a po restartu nenabehne.. zkousel jsem instalovat mmulib, ale vubec netusim. Instaloval tu nekdo 3.1.4 na ty1200 s pistormem ? Co je potreba, aby to nabehlo ? Jel jsem podle : https://michalsc.github.io/Emu68/tut...eparation.html
                                nenastartuje je mysleno ruda obrazovka s errorem : Software Failure : Pres left mouse button to continue. Error 8000 0008 Task: 08019768 ..
                                Early boot jsem zkousel jakkoliv nabootovat s SDH0
                                dik
                                Naposledy upravil fmatejic; 07.03.2023, 00:29:27.
                                Amiga 500,600,1200,2000, Mac mini G4

                                Komentovat

                                Zpracovávám...
                                X