Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Amiga 1200 a karta A1208 8MB

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    Amiga 1200 a karta A1208 8MB

    Ahoj Amigisti,prosím o radu dávám dohromady A1200. Koupil jsem novou kartu 8MB RAM a když jí připojím k Amize a zkusím nějakou větší hru na WHDLoad Amiga zamrzne nebo se restartuje. WB ukazuje správně 8MB Fast RAM. v návodu píšou očistit kontakty, ale ty jsem lihem vyčistil mockrát tím to nebude. Udělal jsem dneska recap kondíků jestli to nebude tím a pořád stejný. Nemám jinou Amigu 1200 a ani jinou kartu tak nevím kde je chyba. Zkoušel jsem 2 zdroje problém stejnej. Pokud spustím amigu bez karty tak beží normálně spustím i menší WHDLoad hry. Jediný co mi ještě pořádně nefunguje je klávesnice, Takže jsem jí nezapojoval, ale předpokládám, že to na kartu nemá vliv. Napadá vás jak poznat kde je chyba, nebo co ještě zkusit? Děkiji

    #2
    Asi dřív než bych začal dělat nějaký zásadnější zásah do HW, tak bych to zkusil projet nějakým antivirem. Párkrát mi Amiga začala blbnout bez nějakého zjevného problému a nakonec jsem se nestačil divit, kolik virů mi to našlo.
    C.A.D.A. (Czechoslovak Amiga Demoscene Archive)

    Komentovat


      #3
      Taky můžeš zkusit problematickou hru spustit bez workbenche (viz část Spuštění WHDload hry při potížích), ale s polofunkční klávesnicí to bude oříšek. A není jasná hromada věcí, třeba o jakou hru se jedná, odkud je stažená, jakou verzi whdload máš, jaký wb atd. Tipuju to ale na virus taky. Nainstaluj VirusZ a projeď systém.
      Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
      -----------------------------------------------
      Líbí se mi Retropolis

      Komentovat


        #4
        systém mám na CF Classic Workbench ADW zkoušel jsem i z A600 co mám Classic Full verzi. Vypadá to že počítač zamrzne když si "šáhne na tu expansion RAM kartu" když nestačí chip RAM všechny hry na obou kartách co sem zkusil to dělají, Vyjímka je IK+ ta hra je malá a ta nespadne ta běží v pohodě asi si vystačí s chip RAM. No nevim. Ten Antivirus otestuju.

        Komentovat


          #5
          Mam stejnou kartu ( A1208 ), pouze s osazenym prepinacem 4/8MB. WHDLoad v aktualne nejnovejsi verzi 18.8 a hry funguji. Nepouzivas PCMCIA slot? Ten by pak nejspis kolidoval, kdyz je FASTky vice nez 4MB.

          Komentovat


            #6
            Tiez mam podobnu kartu a pokial vyuzivam komplet 8 MB, robi mi to to iste. Po prepnuti na 4 MB maka vsetko perfektne. Samozrejme testovane s prazdnym PCMCIA. Cerstva instalacia WB, ale verziu WHDLoadu z hlavy neviem.
            Naposledy upravil Wolfus; 19.01.2023, 02:32:36.
            ???

            Komentovat


              #7
              Autorem citovaného textu je Wolfus Přejít na původní příspěvek
              Tiez mam podobnu kartu a pokial vyuzivam komplet 8 MB, robi mi to to iste. Po prepnuti na 4 MB maka vsetko perfektne. Samozrejme testovane s prazdnym PCMCIA. Cerstva instalacia WB, ale verziu WHDLoadu z hlavy neviem.
              Zkousel jsi uplne vyhodit ty pcmcia ovladace? Nevim jestli prazdny slot je dost, mozna ten ovladac vytvori nejake datove struktury v pameti a stejne to pak pada kvuli jejich kolizi. Me to jinak nedava smysl aby ta pamet nefungovala spravne.

              Komentovat


                #8
                Ano v návodu píšou při použití PCMCIA je potřeba přehodit jumper na 4 MB, ale bohužel problém je stejný. Všiml sem si, ale že když sem to zapnul teď po tom co byla Amiga v noci vypnutá hra běžela asi 10 minut, potom to napsalo chybovou hlášku viz obrázek, po dalším puštění hry asi 5 minut a znova hláška další puštění to hned zamrzlo černá obrazovka. Měl sem přepnuto na kartě 4MB RAM. Zkoušel jsem Aladin AGA, Lotus II a Lotus I
                Přiložené soubory

                Komentovat


                  #9
                  Autorem citovaného textu je Wolfus
                  Cerstva instalacia WB, ale verziu WHDLoadu z hlavy neviem.
                  Workbench i Kickstart je 3.1.4 a byla to take cista instalace. WHDLoad je 18.2 ( neni to ta nejnovejsi 18.8 )

                  Autorem citovaného textu je detik
                  Zkoušel jsem Aladin AGA, Lotus II a Lotus I
                  zrovna vcera jsem poustel Alladin AGA...

                  Komentovat


                    #10
                    Autorem citovaného textu je Doda Přejít na původní příspěvek

                    Zkousel jsi uplne vyhodit ty pcmcia ovladace? Nevim jestli prazdny slot je dost, mozna ten ovladac vytvori nejake datove struktury v pameti a stejne to pak pada kvuli jejich kolizi. Me to jinak nedava smysl aby ta pamet nefungovala spravne.
                    Vyskusam.
                    ???

                    Komentovat


                      #11
                      Autorem citovaného textu je detik Přejít na původní příspěvek
                      Ano v návodu píšou při použití PCMCIA je potřeba přehodit jumper na 4 MB, ale bohužel problém je stejný. Všiml sem si, ale že když sem to zapnul teď po tom co byla Amiga v noci vypnutá hra běžela asi 10 minut, potom to napsalo chybovou hlášku viz obrázek, po dalším puštění hry asi 5 minut a znova hláška další puštění to hned zamrzlo černá obrazovka. Měl sem přepnuto na kartě 4MB RAM. Zkoušel jsem Aladin AGA, Lotus II a Lotus I
                      8+2 MB RAM mi prijde v pohode, ale 4+2 uz je na WHD trochu limitni a nejspis to na tak male RAM nikdo poradne netestuje. Zkusil bych jeste vypnout "preload", aby se image disku nenacitaly do pameti.

                      Komentovat


                        #12
                        Btw jak je na tom trafo?
                        Do ženský, do motoru a do budov v Syndicate nevidíš.

                        Komentovat


                          #13
                          Autorem citovaného textu je Predseda Přejít na původní příspěvek
                          Btw jak je na tom trafo?
                          Zkousel dve, tak alespon jedno snad dobre.

                          Komentovat


                            #14
                            Tak klávesnice už mi funguje komplet uplně zaprasený ty kontakty na kšandě co se strká do bílého konektoru Amigy. trafo mám jedno lehký Amigácký a jedno nějaký upravený ze stolního PC, mělo by cenu spustit třeba Amiga test Kit? Zkoušel jsem test RAM ho ve WinUAE, jen s 2 MB teda jako holá Amiga 1200 a nebralo to za 30 minut konce.

                            Komentovat


                              #15
                              RAM test je k nicemu, zkousel jsi co pisu v #11 ?

                              Komentovat

                              Zpracovávám...
                              X