Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Intro Dream1 / CDS - párty verze

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    Intro Dream1 / CDS - párty verze

    Dám to zatím takhle. Tím, že jsem to uvedl na RESETkání 2023, dávám volně párty verzi. Snad budu pokračovat v ladění.

    Potřebuje to A1200 a hodně volnou Chipku, tedy 2 MB RAM. Na holé Amize možno spustit nabootováním z diskety, nebo bez startup sekvence z DOSu. Pokud je k dispozici alespoň 4 MB Fast RAM lze spouštět bez problémů i z Workbenchu.

    V emulaci se mi to nepovedlo spustit na A500+ s 2 MB Chip RAM. Po nahrávání to časem skočí do červené obrazovky. Asi by to mohlo fungovat u A500 s turbokartou - asi (nezkoušeno).

    Z ADF si můžete vytáhnout EXE soubor a spouštět přímo z HDD.

    ​​​​​​Děkuji DaMi za pomoc.

    Speciální poděkování bylo v intru dávno před tím, než mi s ním začal DaMi pomáhat... .

    To jak dlouho nechávám v intru text na obrazovce je můj záměr.

    ​Tohle je verze primárně pro CZ a SK. Díky.

    ​​​​
    Přiložené soubory
    Amiga - PMD 85

    #2
    Pěkný, začátek je správně strohej a trochu mi připoměl boot lodi Nostormo Hudba je příjemná a dokoukal jsem to až "do konce".
    Díky.
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

    Komentovat


      #3
      No vidíš, jak ti to šlape.
      A taková hezká chill music. Měla hrát hned od začátku, hodí se k text demům.
      A hezký font.

      Komentovat


        #4
        Autorem citovaného textu je Defor Přejít na původní příspěvek
        No vidíš, jak ti to šlape.
        A taková hezká chill music. Měla hrát hned od začátku, hodí se k text demům.
        A hezký font.
        U toho fontu jsem pár písmen upravoval ručně, aby to s tím posunem o 1 pixel nahoru s druhým bitplanem nevypadlo blbě. A "Y" jsem předělal kompletně, původní nebylo vůbec hezké a ani to nesedělo k nicku Noolyho.

        S tím 1 samplem ze začátku pro psaní textu, když už jsem si s tím dal tu práci tak jsem to použil. Ono aby to bylo tak čistý když se nemá sampl hrát (nepíše se písmeno) s přímým přístupem na HW je pouze 1 řešení. Za tím samplem mám 2 byty na nulové hodnotě a ty hraju. Tedy posunu pointer na sampl za něj a ty 2 byty jsou součástí samplu Jakékoliv jiné řešení bude dělat ve zvuku i další nechtěné ruchy. Jedině dělat elektronický propočet samotné amplitudy. Když dáš tu sinusovku po softverove stránce na nulu, tak to je taky řešení, ale to je na mně vysoký level.

        Další věci je, že jsem ten efekt nemohl hrát v obouch kanálech, protože někdy jeden kanál začal hrát efekt o 1 moment dříve a dělalo mi to pak ve zvuku přehupy a to jsem to v kódu měl samozřejmě hned pod sebou tu práci těch 2 kanálů. Samozřejmě u SW propočtu by to hraní efektu psaní písma v obou kanálech možná bylo možný.

        Po zvukové stránce v rámci práce samplu je ten efekt psaní písma to přepínání kdy se sampl hraje a kdy ne, pokud se text nepíše celkem fofr. V rámci technické práce se samplem s přímým přístupem na HW (tedy ne softverovy přepočet sinusovky) dostáváš z Amigy maximum.
        Amiga - PMD 85

        Komentovat


          #5
          Amiga - PMD 85

          Komentovat


            #6
            Chvíli jsem si myslel, že máš na tom tmavém pozadí nějakou hvězdnou oblohu. Ještě delší chvíli jsem se díval, jestli se to pohne. Jestli je to animace. Ale to bude asi jen prach na monitoru, že? Že jsi mě dal do Greetings, mě celkem překvapilo, díky. Prosím tě, ten Childhood Dream Software je název tvojí skupiny? Že bych tě dal s Noolym na CADA...
            Amiga 1200, Micronik Mini-Tower, PiStorm32 Lite, FastATA 1200 MK-IV, Lyra 2, Indivision AGA MK3, ZIP 250MB, HP LaserJet 1100, interní HD mechanika (EXA), LinkSys EC10T​

            Komentovat


              #7
              Prober (CADA) Viditelnost prachu je násobena tím videem. Nicméně ano, uklízím si být postupně a po sekvencích stejně jako vnímám programování. A ano, název skupiny máš správně .

              A hudební formát je jinak CMR (C Music Routine)
              Hudební rutina CDMR.

              A díky... .
              Amiga - PMD 85

              Komentovat

              Zpracovávám...
              X