Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

EXA (Ostrava)

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    EXA (Ostrava)

    Jde-li o Exu z Ostravy, tak se ani nedivím. Neříkám, je to Amiga HW odborník. Ale jako člověk to je takové celé divné. Dostal jsem se k němu přes "opravenou Amigu od kolegy", kterému Amiga nějak začala blnout a šikula Exa mu ji vrátil "opravenou" tím způsobem, že vybrakoval FastATA řadič a Blizzarda 040 vyměnil za Apollo 040.... Co k tomu říct..... Jelikož kolega měl Amigu na odbavování ze Scaly a do Amigy nikdy nelezl, tak to vůbec netušil a ještě Exovi zaplatil pěkných pár tisíc za "opravu". Když jsem na toto přišel, tak jsem Exu kontaktoval a chtěl jsem vědět proč udělal, co udělal.

    Střídavě o ničem nevěděl a pak zase tvrdil, že to vše dělal v zájmu zákazníka. No a když by už i uznal, že se choval trošku divně, tak mi řekl, že to už je promlčené... Ale na druhou stranu ten HW co má doma (a z velké části vlastnoručně zbastlený), je fakt zajímavý.

    #2
    pios: k tomuhle by se měl mít možnost EXA veřejně vyjádřit, když už si to tu nahodil. Ale vzhledem k tomu, že má ban, tak ani není moc fér to tu ventilovat - pokud chceš od EXY nějaké ofiko vyjádření, nahoď toto téma na Amiga.cz

    Komentovat


      #3
      Autorem citovaného textu je MisticJoe Přejít na původní příspěvek
      pios: k tomuhle by se měl mít možnost EXA veřejně vyjádřit, když už si to tu nahodil. Ale vzhledem k tomu, že má ban, tak ani není moc fér to tu ventilovat - pokud chceš od EXY nějaké ofiko vyjádření, nahoď toto téma na Amiga.cz
      pod toto se podepíšu, měl by mít možnost se k tomu vyjádřit
      pařba a flink chtěj celýho člověka...

      Komentovat


        #4
        mistic: to je mozne, ale ja jsem vyjadril svou zkusenost jako reakci na jeho ban (a ten asi nedostal pro nic za nic).
        popravde me zadne jeho ofiko vyjadreni nezajima. to jsem z nej pacil pri osobnich navstevach a neverim ze na netu napise neco, co me presvedci o opaku jeho jednani...fakta jsou fakta -> amize byly vymeneny streva za horsi a majiteli byla nauctovana oprava, ktera opravou ve skutecnosti nebyla -> jednalo se o výměnu komponent za horší + mnohatisícový doplatek za "opravu"

        Komentovat


          #5
          Přesunuto sem. Když nemá EXA možnost na to reagovat sám, bude fér aby zde napsali své skušenosti i jeho spokojení zákazníci.
          Pegasos II (1266MHz), 2048MB RAM, Radeon 9250 (256MB), HDD 200GB, USB 2.0, ZIP250 USB, USB floppy, SB Live!, HP LaserJet 1100, AmigaOS 4.1 Final Edition

          Komentovat


            #6
            Ja jsem spokojeny zakaznik. Opravil mi Bliznu, vse OK. Jeste jednou diky Exo.

            Komentovat


              #7
              Ja su taky spokojené, jeho myš je nepřekonatelná. Snad někdy udělá ještě další várku, ještě by se mi nějaká šikla k další Amize...

              Komentovat


                #8
                To já si pro jistotu od něj koupil myši rovnou dvě a mám vystaráno, na tohle je opravdu machr...
                Sběratel Amiga pecek. WHDLoad and MUI registered user. Advanced bastler.

                Komentovat


                  #9
                  Take spokojenost... Navic jsme obcas v kontaktu a treba mi hodne pomohl, ze mi nascanoval HI-RES texturu A1200 desky pro moje posledni demo.
                  http://jack.untergrund.net [AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4]

                  Komentovat


                    #10
                    kdybych vedel, co tady svoji poznamkou rozpoutam, tak jsem radeji zticha
                    jeste jednou opakuji -> Bohuzel se stalo to co se stalo (vymena HW bez vedomi majitele) a to me nemile prekvapilo. Mozna proto pristupuji k Exovi s jistou predpojatosti. Ale narovinu, nenastvalo by vas, kdybyste se tesili, ze jste se dostali k naslapane A1200 a po otevreni skrine jste videli uplne jine vnitrnosti, ktere nez jake tam mely byt. A opravar vam nasledne rekl, ze to je uz promlcene a ze si to mel majitel zkontrolovat. Mozna chyba majitele, ale o opravari to taky neco rekne...
                    Ale to nic nemeni na faktu (a ja ho sdilim), ze Exa je sqely opravar a Amiga fanda a jako takoveho ho uznavam.

                    Komentovat


                      #11
                      dulezity update

                      jelikoz mi to nedalo a po vsech vicemene positivnich reakcich na EXU jsem sel do sebe a kontaktoval jsem puvodniho majitele Exou "opravene" Amigy.
                      ukazalo se, ze ma jeste jednu Amigu a tam je onen ztraceny Blizzard 1240!!! zavzpominali jsme na stare casy a tak nejak z toho vyplynulo, ze o scandoubleru a IDE radici uz nic nevi, ale Blizzarda si dal do druhe Amigy misto Apolla ktere tam bylo.

                      takze se timto Exovi omlouvam, a mrzi me, ze jsem ho (byt neumyslne) pomluvil.

                      Komentovat


                        #12
                        PIOSi díky. Nechtěl jsem uvěřit, že by EXA, tak jak ho znám, byl schopen dopustit se takových vojebávek na spoluAmigistech. Díky žes to rozuzlil a EXU očistil.
                        Naposledy upravil jack-3d; 03.06.2010, 16:02:02.
                        http://jack.untergrund.net [AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4]

                        Komentovat


                          #13
                          to je pravda. kdyz jsem u nej byl a chtel jsem to resit, tak jsem se ho ptal co a jak bylo s tou opravou. jeho odpovedi byly dost vyhybave. i kdyz uplne nerekl "ano, vymenil jsem tu turbinu". tak nerekl "ne, tohle jsem ja udelat nemohl". proste jak v politice, kdy se vlastne nic nedozvis. a kdyz jsem se zacal ptat na chybejici FastATA radic, tak slibil ze se po nem podiva, jestli mu tam nekde nelezi.

                          zacal vytahovat krabice a hledat radic. zaroven mi ukazoval co ma za HW. tim me dostal a domluvili jsme se na dalsi schuzce. ze se zastavim, pokecame, snad do te doby najde radic...

                          po par tydnech jsem u nej byl znovu. vsechno bylo v pohode, dokud jsem se nezeptal na ten radic. jestli uz ho nasel nebo jak. najednou Exa nevedel jaky radic myslim...
                          v ten okamzik jsem si uvedomil, ze tady je neco spatne a vykaslal jsem se na celou zalezitost. s Exou jsem si pak jeste parkrat napsal pres skype a tim to pro me skoncilo.

                          mimochodem, na rozdil od turbiny ten FastATA radic kamarad v Amize vazne nema (jak jsem se ted presvedcil, kdyz jsem tam nasel Blizzarda). no a misto origo scandoubleru mela ta moje Amiga scandoubler od Exy primo propajeny k desce. bohuzel fungoval udajne jenom v systemu, takze na hry a dema nepouzitelne.

                          je to preci jenom uz par let, takze si nevzpomenu slovo od slova. ale k nastineni situace to myslim staci. prilezitost dela zlodeje a nebyt cele te neprijemne situace s "opravou" se nejspise s Exou stykam dodnes.

                          Komentovat


                            #14
                            Scandoubler, který funguje jenom v systému není scandoubler ale pouhé vyvedení signálu RGB na klasický konektor DSUB VGA. Pak lze používat na PC monitorech rozlišení jako DblPAL, DblNTSC, Euro72 apod.
                            Scandoubler je zařízení nepoměrně cennější, a hardwarově převádí signál z 15kHz na 31kHz použitelný na PC monitorech. Pak jde všechno systém i hry zobrazit na PC monitoru bez problému.
                            A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

                            Komentovat


                              #15
                              starej_mraf: jj mas recht bohuzel znamy o Amize nic nevedel. prodal jsem mu ji do TV studia, ukazal jak se s tim dela a hodne let to proste fungovalo, takze nemel vubec potrebu zjistovat co to ma za streva. kdyz Amiga prestala fungovat, tak nejak pres Javosoft dostal kontakt na Exu a ten mu Amigu opravil. dalsich par let fungovala, nez znamy presel na PC. potom se Amiga vratila ke me a zbytek uz znate

                              amigoun: ja vim o co jde (navic mi to Exa jeste sam vysvetlil). ale protoze puvodni majitel to pouzival na Scalu a jelo mu to, takze vubec nevedel, ze je neco jinak. prave proto jsem byl vytoceny kdyz jsem se k te Amize dostal. pravda, s Blizzardem jsem se seknul a nebylo to umyslne (kvuli Apollu jsem kupoval KS 3.1, misto abych pouzil BlizKick).
                              nicmene FastATA radic byl fuc a misto nej tam byl dany ten 4xEIDE a misto scandoubleru s flickerfixerem tam byl napajeny ten VGA vyvod. a Exa se stavel k cele zalezitosti celkem laxne a vlastne nechapal co mi vadi...

                              Komentovat

                              Zpracovávám...
                              X