Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

The Old Net proxy

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    The Old Net proxy

    Asi všichni znáte službu web.archive.org - zadáte URL webu a můžete si prohlédnout jeho různé verze z různých let (například až do roku 1996). Bohužel web.archive.org obsahuje poměrně dost JavaScriptu, CSS a podobných prvků, takže na Amize je jeho použití nemožné.

    Naštěstí tu je TheOldNet.com - webová stránka, která nabízí HTTP proxy, která umožňuje používat staré prohlížeče přímo s web.archive.org a vše vypadá tak, jako byste procházeli internetem v roce 2000. Na Amize není problém tuto službu používat, budete potřebovat pouze TCP/IP stack a prohlížeč (například AWEB nebo Voyager, iBrowse bohužel nefunguje).

    V nastavení vašeho prohlížeče najděte sekci pro proxy a zadejte adresu theoldnet.com, jako port použijte rok, který chcete simulovat (tedy z jakého roku chcete zobrazit stránky). Dále je potřeba nastavit výjimku ("No proxy for") pro web.archive.org.

    A to je vše. Nyní můžete procházet různé weby a vidět, jak vypadaly před například 20 lety. Ještě přikládám screenshoty nastavení a ukázku několika webů. Jen je škoda, že na Javosoftu není možné něco zakoupit





    Přiložené soubory
    Amiga 4000T (060, PPC, Mediator) | Amiga 1200T (Apollo 1240) | Amiga 1200T (Apollo 1260, Mediator) | Amiga 1200 (TF1260) a pár dalších A1200 ...

    #2
    To jsem neznal, je to super!
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

    Komentovat

    Zpracovávám...
    X