Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

DrawerGenie

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    DrawerGenie

    Před pár dny jsem zaznamenal zajímavou utilitu do Workbenche s názvem DrawerGenie. Autorem je Rob Cranley, kterého možná více známe pod nickem Daedalus. DrawerGenie je utilita, která do horní části aktivního okna Workbenche umí přidat nástrojovou lištu s příkazy pro kopírování, vyjmutí, aktualizaci okna a několika dalších činností. Jedná se vlastně o vytažení užitečných příkazů z horní lišty Workbenche do aktivního okna, kde jsou tyto příkazy uživateli přístupné jako ikony. Utilita DrawerGenie umí z jakéhokoli aktivního okna částečně vyrobit to, co známe z Directory Opusu 5.

    Jak utilita funguje: můžete ji spustit klasicky jako jakýkoli jiný program až když ji chcete používat, nebo je možné ji dát do WBStartupu, kde se sama aktivuje při příštím spuštění systému. Po aktivaci utility DrawerGenie a otevření okna se nic neděje, nástrojová lišta se sama nevnucuje, ale když o ní máme zájem, spustíme ji v aktivním okně klávesou F1. Takto můžeme konat v jakémkoli jiném okně.

    Nástrojová lišta má přednastaveny příkazy jako návrat do předchozího okna, operace týkající se kopírování, aktualizace a uspořádání okna několik dalších základních úkonů. Výhoda utility je i možnost upravit si nástrojovou lištu k vlastní představě, viz okno preferenčního programu.

    DrawerGenie je určena pro Workbench 3.5 a novější, funguje i v 3.2 a určitě stojí za vyzkoušení. Utilita je ke stažení z Aminetu nebo z autorova profilu na itch, kde mu můžete za jeho snahu vyhubovat, pochválit nebo jej i podpořit malou částkou. Co vy na to, jak se vám líbí?
    Přiložené soubory
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    -----------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

    #2
    Už nějaký týden ji používám Jen na RTG by to chtělo funkcni nějakého zvětšení, ty ikonky jsou pak hrozně malé
    Amiga 4000T (060, PPC, Mediator) | Amiga 1200T (Apollo 1240) | Amiga 1200T (Apollo 1260, Mediator) | Amiga 1200 (TF1260) a pár dalších A1200 ...

    Komentovat

    Zpracovávám...
    X