Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Reset 2024

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    #91
    Pěkné to bylo, vo tom žádná, ale chyběla tam nějaká ta Atari. To si snad přizná každý
    A zpívat jsem si musel sám 🙃

    Komentovat


      #92
      Autorem citovaného textu je rEVERz Přejít na původní příspěvek
      Pěkné to bylo, vo tom žádná, ale chyběla tam nějaká ta Atari. To si snad přizná každý
      A zpívat jsem si musel sám 🙃
      Pořád nechápu, proč ho tam nikdo nevezme. Ale stále budu doufat.

      Ne fakt, určitě by bylo nejen obzvláštněním akce, ale i příjemným středem pozornosti.

      Na rozdíl od postavy na obrázku, který je (samosebou) pouze ilustrační.


      Klikni pro plné zobrazení obrázku

Jméno: image.png
Počet zobrazení: 320
Velikost: 283,8 KB
ID: 167043
      Přiložené soubory

      Komentovat


        #93
        Autorem citovaného textu je rEVERz Přejít na původní příspěvek
        Pěkné to bylo, vo tom žádná, ale chyběla tam nějaká ta Atari.
        Vždyť si mi přivezl jedno, ale raději zůstalo skryto v krabici 🤪.
        I love Amiga

        Komentovat


          #94
          No ale ta dema z C64 příště snad dáme. Nebo třeba na Praseti...

          Komentovat


            #95
            Mně chybělo jenom plátno na multipařby. Párty bez Master Blastera nikdy nebude úplná
            "Zítra začína PředPrasepárty." (DaMi, 5. duben 2024)

            Komentovat


              #96
              Autorem citovaného textu je Mice Přejít na původní příspěvek

              Zřejmě jsme Solarise zpovídali oba.

              Budeš objednávat/kupovat, nebo vyrábět?


              Klikni pro plné zobrazení obrázku

Jméno: 20240323_122413.jpg
Počet zobrazení: 362
Velikost: 214,8 KB
ID: 167002
              já se pokusím o výrobu
              pařba a flink chtěj celýho člověka...

              Komentovat


                #97
                Bez ironie, já bych nějaký Atarko taky klidně uvítal. Plátno příště bude jak na PredsedaBlastera, Sensible Lasice tak na Lisiakova dema. Jsem se bál, aby to nebylo jak minule, kdy jsme nic nestíhali, lidi furt někam zdrhali apod. Teď je jediný problém, že půl roku budem jíst s holkama klobásy na brambůrkách.
                Jak jsem říkal, nevím jak dám další akce, ale na Prase už se těším teď.

                Komentovat


                  #98
                  Resetkání 2024 - moje první Amiga párty v Brně



                  Den první - pátek 22.3. 2024

                  Všechno začalo v pátek velmi brzo ráno. Ve čtvrtek večer jsem zjistil, že nemám původní krabici od velkého zahnutého Acer XZ271 27” monitoru. Naštval jsem se a šel v deset spát, s tím že se to ráno nějak vyřeší. Vzbudil jsem se ve 4:00 22.3. 2024 s nápadem použít dvě stejně velké krabice jako tělo a víko a korbecovkou z nich slepit pro monitor transportní obal. Když už jsem to měl hotové, Acer zabalený v této provizorní krabici, zjistil jsem, že velkou krabici od monitoru a k tomu tašku přes rameno s Amigou 4000D a příslušenstvím k ní a na zádech pak krosnu s Amigou 500 Red LED, nemám šanci tahat z Čerňáku metrem na Florenc (protože už byl dost velký
                  problém ji dotáhnout z bytu asi 5 minut k autobusu u kruháče Dobiášova v Rochlicích).
                  Ráno, po přihlášení na Discord jsem sondoval možnost zapůjčení monitoru s HDMI vstupem na místě. Naštěstí mi odpověděl Freddy, že takový Dell doma navíc má. Takže jsme se dohodli na zapůjčení. Tedy vlastně Freddy mi to psal na Discord, že to potřebuje vědět do 8:00, protože pak musí vyrazit. Jelikož mi ale Discord neposílal oznámení, nevědel jsem tuto důležitou informaci.
                  Když jsem se v 8:35 připojil na Discord server Resetkání, odepsal jsem, že ho budu potřebovat. Naštěstí byl Freddy ještě doma, takže tento challenge dopadl dobře. Táhl jsem tedy jen jednu těžkou sportovní tašku s A4000D a na zádech svou letitou turistickou červenošedou krosnu s Amčou 500, HP Victus 16.1” notebookem a zdrojem, kabely, disketami a klávesnicí CD-221 pro Amigu 4000 (plus další příslušenství). Díky tomuto chaosu mi ujel první spoj z Liberce do Brna a i ten druhý. Dobře tedy, zakoupil jsem si jízdenku až na bus v 9:30. Autobus jsem ve městě na Fügnerce stihl s rezervou 15 minut. Všechno tedy vypadalo dobře, kromě malého zpoždění (Freddymu jsem dopředu psal, že přijedu na místo tak kolem jedné). Tímto pozdním spojem to vycházelo podle jízdního řádu na 15:30 i s procházkou asi 700 m od zastávky tramvaje k místu konání párty. No jenže to byl samozřejmě pátek den blbec a tak to dopadlo malinko jinak. Žlutý bus, který jinak většinou jezdí všude s maximálním zpožděním jednotek minut narazil 17 km před Brnem na dopravní zácpu. Za tohle určitě můžou nasraní Ataristé vracející se v pátek odpoledne z práce domů a z pomsty za neustálý otravný flamewar od nás Amigistů určitě teď zablokovali hlavní silnici do druhé největší vesnice v Česku jménem Brno. Na autobusák naproti hotelu Grand jsem dorazil tedy se zpožděním asi v 15:10. Další cesta vedla na zastávku na Náměstí Malinovského - odtud tramvají do Králova Pole na zastávku Jungnanova a opět jsem musel jít kousek pěšky (asi 700 m do ulice Vodova 1391/35, kde se Resetkání koná). Dorazil jsem tam asi tak kolem čtvrté odpoledne. Amiga 4000D v tašce a Amiga 500, notebook a zdroj vč. nutného příslušenství, se pěkně pronesou. Asi tak před pátou hodinou jsem měl na stole funkční A4000D s BFG9060@40MHz, Kickstart 3.1, Workbench 3.1, AGA, 420 MB HDD Seagate 3,5", starý dobový a hlučný. Jediná hra, která byla na disku, jinak čisté instalaci Workbench 3.1, byla Star Trek: 25th Anniversary. Tak jsem ji pustil, že zapařím a udělal jsem první foto z lokace v první misi hry. Pak zanedlouho přišel Mice, pokecali jsme trošku o StarTreku a různých jeho oblíbených sériích tohoto legendárního seriálu. U mě je topka určitě StarTrek:Voyager a The Next Generation, myslím že si chtěl tu hru na mé Amize také zahrát. Já jsem si nafotil u vedle sedícího MrKocoura jeho mocnou A4000T v custom Escom tower casu. Má tam Mediator a v něm Voodoo 3 a Sonneta PPC s turbem 060. Potom jsem si chtěl zahrát Silkworma IV a tak jsem na stůl vedle své Amigy 4000 umístil ještě Amigu 500 Red LED. Jo a mechaniku ze čtyřlitru jsem musel samozřejmě přendat do té pětistovky. Po asi tak měsíci otevírání a rozebírání Amigy 4000D už to mám dost nacvičené a zautomatizované. Potom jsem pokecal s Kocourem o jeho Amize 4000 v Escom Toweru. Později večer jsme provedli upgrade systému na mé Amize 4000D. Kocour mi nainstaloval Amiga OS 3.9, driver a ikonku pro připojení optické mechaniky. Konečně mám OS odpovídající hardwaru mého čtyřlitru.
                  Dále k večeru jsem potkal Derricka a když viděl, že moje Amča nemá repro (ani monitor je neměl), tak mi poradil, kde koupit levné dřevěné Geniusy 2.0 USB s jackem - bylo to na Alze. Sice toho zeleného mimozemšťana fakt nesnáším (agresivní reklama), ale mají tam něco i pro Amigisty na akce. Tak jsem si ty repráky za necelé tři stovky rovnou objednal a ráno v sobotu v 6:00 už byly v Alzaboxu poblíž. Problém vyřešen. Kocour pak šel na kebab, tak jsem šel s ním a Lišákem. Kebab byl kousek od baráku, kde se konal Reset. Později jsem zašel k občerstvení u pultu v přední části místnosti, zde na Resetkání a koupil si plechovku Birell. U baru už byl Lasice, Červ, Předseda, Noro a Franta Friš a kecalo se a chlastalo i tvrdej. Za chvíli jsem taky dostal panáka. Tak jsem si s kolegy připil na zdraví a Amigu Forever. Asi kolem půl deváté večer, posilněn panákem jsem šel na svojí Amize 500 opět trénovat skóre v džípu v Silkwormovi IV. Šlo mi to trochu lépe. Kocourovi havaroval v Amize 4000T disk. Takže měl o zábavu do konce dnešního dne i zítra postaráno. Před druhou hodinou ranní jsem vytuhl a šel spát. Bohužel jsem neměl spacák, protože se díky dvěma přítelkyním nevešel a tak mi bylo v noci trochu chladno, nicméně znaven a po panáku jsem pohodově usnul. V noci se mi zdálo o pěkné blond dvounohé Amize.


                  Den druhý - sobota 23. 3. 2024

                  Vstal jsem celkem brzo a před sedmou ráno odešel do Alzaboxu v Technické ulici vedle VUT fakulty strojního inženýrství pro reproduktory Genius k mé Amize. Kolem poledne jsem udělal pár fotek Amig a pak zapařil Desert Strike na své Amize 4000, samozřejmě v retrostylu z originálních disket. V jednu jsme šli se Solarisem104, Kocourem a DaMim na oběd do indické restaurace Nepal v ulici Tyršova. Ostatní Amigisté tam již také jedli. Dal jsem si Nepal spical Thali a bylo to fajn.
                  Odpoledne, kolem čtvrté přišel Tomáš s Amigou 1200, kterou jsem mu nedávno prodal. Byla v ní nefungující paměťová karta. Tak jsme ji vyndali. A zahráli jsme si Silkworma IV ve dvou, hrál jsem Jeepa, ale moc nám to nešlo. Potom mě jeden ze zdejších Amigistů, s A1200, požádal o diagnostiku (prý ležela 10 let nezapnutá). Rád jsem ji připojil a zapnul. Vše jelo v pohodě, porty, obraz i zvuk. Majitel Amigy byl moc šťastný, doporučil jsem mu co nejdříve udělat recap, to je u dvanáctistovky nutné. Za odměnu jsem dostal dva panáky silné dvanáctileté whisky TOMATIN Highland Single Malt Scotch Whisky.
                  Kolem osmé jsem udělal ještě nějaké další fotky Amig a pak si hrál se savor Amigou 4000 a nově nainstalovaným systémem AmigaOS 3.9. Vyzkoušel jsem přehrávač mp3, s tím 040 neměla problém a přehrávač videosouborů (mov/avi) - s tím si BFG@40 MHz moc neporadilo. Kocour mi ukázal na svém vymazleném A4000 toweru přehrávání Červeného trpaslíka. Jeho vytuněná Amiga to dala bez problému.
                  K večeři jsem měl dobrou klobásu s křenem a hořčicí a kofolou. Derrick také rozdával nějaké poklady, kickstarty jsem nechtěl, vzal jsem si PCMCIA síťovou kartu a nějaké diskety. Od Lagya Horky jsem odpoledne získal hezké samolepky s Amiga motivem, které rozdával všem. Loot z akce byl tedy opět spíše skromný, ale byl. Chvíli jsem ještě koukal, jak Kocour hraje na Amize Tetris a kolem desáté večer jsem šel ulehnout do spací místnosti. V noci se mi nezdálo nic zajímavého, nebo si to nepamatuji.

                  Den třetí - neděle 24. 3. 2024

                  Ráno jsem se probudil už před šestou, zabalil obě Amigy a jejich příslušenství do tašky a krosny, před osmou jsem se rozloučil a vyrazil na tramvaj, která mě odvezla k autobusovému nádraží u hotelu Grand. Autobus jsem stihnul jen těsně, za pět minut devět. S přestupem na Florenci v Praze jsem do Liberce dorazil po druhé hodině odpoledne.​
                  Naposledy upravil GeekCZ; 16.04.2024, 02:38:58.
                  A500 1 MB (512 kB Fast RAM karta), Kickstart 2.05,Rev 6A, Chinon FB534 FDD 3,5”

                  Komentovat


                    #99
                    Autorem citovaného textu je Freddy Přejít na původní příspěvek
                    Bez ironie, já bych nějaký Atarko taky klidně uvítal.
                    Bez ironie si to atárko strč víš kam.

                    "Zítra začína PředPrasepárty." (DaMi, 5. duben 2024)

                    Komentovat


                      Autorem citovaného textu je Freddy Přejít na původní příspěvek
                      Bez ironie, já bych nějaký Atarko taky klidně uvítal. (...)
                      A tak já ho možná příště vezmu, ale pokud se mě někdo zeptá, zda ta věc je moje, tak to nejspíš popřu... , protože to je HEREZE jako prase...

                      Ale bylo by fajn, kdyby jej obsluhoval nějakej kovanej Atarista, koukal jsem, že už na něj dělají taky pěkný udělátka.

                      Edit:
                      Naposledy upravil Mice; 03.04.2024, 18:43:36.

                      Komentovat


                        S Atárem se jezdí na BF!
                        Amiga 600, Fúria EC020 OS 3.1.4, eX601, Indivision ECS, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.15, Asus UX32VD Xubuntu 21.04

                        Komentovat


                          http://jack.untergrund.net [AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4]

                          Komentovat


                            Autorem citovaného textu je jack-3d Přejít na původní příspěvek
                            Děkujeme za moc pěknou video dokumentaci !

                            Komentovat


                              Autorem citovaného textu je Dedy Přejít na původní příspěvek
                              S Atárem se jezdí na BF!

                              Hlasitá úvaha:

                              Dedy, já sice RESETkání považuji za Amiga (Commodore) akci, přesto, nebo právě proto, by možná bylo přítomný Atárko celkem zajímavý, byť by budilo asi trochu pozdvižení.

                              (Přiznávám, že jsem byl celkem purista, samozřejmě hlavně v 90').

                              A ty naše (subkulturní/komunitní) pejorativní stereotypy, stále považuji za celkem kouzelný, ale i trochu vyčpělý kolorit...

                              Možná by, projednou, nebylo úplně špatný jít proti zažitým konvencím... Pravda, bylo by to trochu přidrzlý, ale kde dneska vezmeš tak odvážnýho heretika? (Snad až na Reverze, ale ten se nepočítá...).

                              A tímto už raději končím svou úvahu a jdu si pustit nějaký starý dobrý film, třeba s Brusem Willisem, když byl ještě v parádní formě.

                              Komentovat


                                Já atari paka nemám důvod nemít rád
                                Amiga - PMD 85

                                Komentovat

                                Zpracovávám...
                                X