Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

AlfaPower a PFS3-AIO

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    #16
    O: AlfaPower a PFS3-AIO

    Me ten zpusob pres instalaci do RDB (OktaPussy) prijde jako velice elegantni metoda jak nahradit problematicke komponenty ROM radice. Vlastne se mi to libi, jen to pro zabavu (jak pises) zkousim vyresit bez toho, jinak mi o nic extra nejde.

    Komentovat


      #17
      O: AlfaPower a PFS3-AIO

      Tak Toni rika ze mu nedoslo ze je to IDE a ne SCSI zarizeni, kde to funguje jinak a ze to celkem urcite rorchodit takhle nepujde a jedina sance je pouzit aktualizovany ovladac, tady asi mysleno oktagon.device. Ze prej DS funguje dobre s jedinym IDE ovladacem (s SCSI to funguje vzdy) a to je puvodni scsi.device z A1200/3000/4000 a to spis kvuli tomu, ze prehlizeni nektere kontroly. IDE DirectSCSI existuje pry jen kvuli kompatabilite HDtooboxu.

      Ja tomu systemu ovladacu zas tak hluboce nerozumim, tak je to pripadne tady v originale: https://eab.abime.net/showthread.php?p=1127951

      Jeste zkusim PFS3DS pro 68000 co mi poslal Amigoun ale vypada to, ze tady uz realne pomuze jen OktaPussy.

      Komentovat


        #18
        O: AlfaPower a PFS3-AIO

        Aha, tak to se problémů (snad) obávat nemusím. U mě jde pouze o SCSI...
        Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

        Komentovat


          #19
          O: AlfaPower a PFS3-AIO

          @Doda:

          Snáď by mohla pomôcť výmena ROM za verziu 8.3 v radiči AlfaPower, ktorá umožni vytváranie partícií väčších ako 2 GB. Jeden Dán ju ponúka v celkom dostupnej cene.


          Neviem akú máš momentálne verziu ROM v radiči AlfaPower. Prípadne, dalo sa to urobiť ako je popisované v článkoch nižšie?

          Komentovat


            #20
            O: AlfaPower a PFS3-AIO

            ROM pro AlfaPower (má ZIP RAM) a AlfaPower Plus (má SIMM) prý nelze zaměňovat. A Doda psal, že si vypálil poslední, to je asi v6.10 pro AlfaPower. Mě napadá zkusit patchnout poslední ROM pomocí OktaPussy a vypálit ji.
            I love Amiga

            Komentovat


              #21
              AlfaPower a PFS3-AIO

              Ja pouziju Oktapussy jak je a hotovo. Ten patch se nacte z RDB a nedokazu si predstavit lepsi reseni. Jak bych z toho delal zpet ROMku si vazne nedovedu predstavit.

              Ta ROM 8.3 je normalne na netu a mohl bych si to prepalit sam, ale to nepojede.

              Me tohle reseni nevadi, zkoumal jsem jine moznosti jen pro zabavu a vubec nemusim pouzit 4GB CFku, do te A500 by stacila i mensi.

              Komentovat


                #22
                O: AlfaPower a PFS3-AIO

                Tak oktapussy funguje bezvadne. Nainstalovat to chvili zabere, clovek si mudelat bootovaci disketu se vsim potrebnym, ale jinak je to bezva. Do RDB se nainstaluje novy ovladac ktery nahradi stavajici okragon.device novym scsi.device. Puvodni ovladac obsazeny v ROM je z davnych dob a se soucasnymi disky neprilis pouzitelny, tedy pouze do urcite kapacity a neresi to ani PFS3-AIO.

                Komentovat

                Zpracovávám...
                X