Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Emulátor amigy podrobněji

Sbalit
X
Sbalit
  •  

  • Emulátor amigy podrobněji

    Pokud byste si chtěli připomenout staré dobré časy a Workbench v prohlížeči vám nestačí, nic není ztraceno, systém amigy (Workbench) včetně her lze snadno provozovat na soudobých počítačích s Windows, macOS i Linuxem v emulaci. Návod se zaměřuje na popis a funkčnost WinUAE, tedy emulátoru v prostředí Microsoft Windows, nicméně uae je i pro ostatní platformy a nepředpokládám přílišnou rozdílnost.

    WinUAE logo
    Logo WinUAE

    WinUAE lze stáhnout z www.winuae.net, konkrétně v sekci Download. Stáhněte si verzi pro váš systém (32 nebo 64bitů) a zvolte, zda chcete WinUAE instalovat, nebo použít portable verzi. Na starších 32bitových Windows můžete spustit pouze 32bitovou verzi WinUAE, na současných 64bitových Windows lze spustit verze obě. Je doporučeno používat 64bitovou verzi, která oproti 32bitové nemá žádnou nevýhodu a naopak by měla být rychlejší. Pro účely demonstrace budu používat 64bitovou portable verzi.

    WinUAE a DirectX
    WinUAE využívá pro zobrazování prostředí DirectX, resp. jeho volitelné části Direct3D. Všechny moderní verze Windows v sobě sice DirectX mají, nicméně ne úplné a vy budete oznámením Direct3D: Optional DirectX9 components are not installed. požádáni o jejich doinstalování.

    Direct3D: Optional DirectX9 components are not installed
    Doporučení pro dohrání volitelných komponent Direct3D

    Pokud tak neučiníte, emulátor budete sice moci využívat, ale zobrazování se přepne na starší systém vykreslování DirectDraw. DirectDraw lze sice nastavit jako výchozí,

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: DirectX-missing3.png Počet zobrazení: 0 Velikost: 61,5 KB ID: 145136

    ale je doporučeno doinstalovat volitelné části Direct3D.

    Doplňky pro rozhraní DirectX, které potřebujete pro standardní chod emulátoru, lze stáhnout z této adresy.

    Direct3D: Optional DirectX9 components are not installed
    Direct3D: Optional DirectX9 components are not installed.

    Balíček si stáhnete (cca 100MB) červeným tlačítkem Download. Pozor, Microsoft nabízí stažení a doinstalování výchozího vyhledávání přes Bing a dalšího balastu, který nestahujte.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: DirectX2.png Počet zobrazení: 0 Velikost: 56,4 KB ID: 145138


    Po stažení balíček rozbalte a spusťte DXSETUP. Po krátké instalaci se do počítače doinstalovalo vše podstatné pro využívání Direct3D emulátorem. Počítač po instalaci není potřeba restartovat.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: DirectX3.png Počet zobrazení: 0 Velikost: 16,0 KB ID: 145139


    Amiga romky, neboli kickstarty
    Pro provoz emulátoru jsou nezbytné obrazy romek, neboli kickstartů. Ty nejsou součástí emulátoru, je potřeba je koupit, grabnout z fyzické amigy nebo stáhnout z webu. Bez kickstartů nelze emulátor používat. Pokud je nemáte, přečtěte si část Kde získat kickstarty.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: DirectX3.png Počet zobrazení: 0 Velikost: 16,0 KB ID: 145139
    Kickstart 39.106 v Amize 1200

    První spuštění
    Za předpokladu, že máte nainstalované komponenty DirectX a v počítači kickstarty, spusťte WinUAE. Pokud by se objevila hláška o chybějících kickstartech, namapujte je přes Path a System ROM.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: WinUAE_04.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 60,7 KB ID: 145140
    Namapování kickstartů

    Nyní můžete vyzkoušet, zda si emulátor s kickstarty rozumí. V části Quickstart v nabídce Models zvolte, že chcete emulovat Amigu 500 a zvolte tlačítko OK.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: WinUAE_01a-1.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 50,4 KB ID: 145141
    První spuštění emulátoru

    Jestliže jste nastavili vše správně, emulátor se spustil a vy vidíte obrazovku s rukou a disketou, tedy to, co byste viděli po zapnutí legendární Amigy 500.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: WinUAE_06.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 9,5 KB ID: 145142
    Emulátor načetl kickstart 1.3, tedy emuluje A500.

    Pokud emulátor běží, do jeho nastavení vstupujete vždy přes F12. Nyní na zkoušku změníme kickstart 1.3 (z Amigy 500) na 3.1 (z Amigy 1200). Tedy v části Quickstart vybereme model Amigy 1200. Nyní je potřeba zvolit tlačítko Reset (nikoli OK) a pokud je vše v pořádku, zobrazí se úvodní obrazovka Amigy 1200 s disketou.

    WinUAE - Boot obrazovka Amiga 1200
    Emulátor načetl kickstart 3.1, tedy emuluje A1200.

    Do nastavení emulátoru opět vstupujete přes F12. Ostatní modely amig lze emulovat pouze za předpokladu, že pro ně máte příslušné kickstarty.

    Diskety
    Pro spuštění jakéhokoli programu, tedy i hry, potřebujete virtuální obraz diskety s daným programem. Emulátor standardně používá pro obrazy disket formát ADF nebo DMS. ADF je ale nejvíce rozšířeným a nejčastěji používaným obrazem disket. Pro získání obrazů disket navštivte The Game Archives, Planet Emulation, případně použijte Google vyhledávání nebo se zeptejte zde na diskusním fóru.

    Virtuální diskety je potřeba před nahráním do emulátoru rozbalit, tedy pozor, pokud budou zabaleny v zipu, raru či jakémkoli jiném formátu, emulátor je neuvidí.

    Pokud máte diskety, do emulátoru je nahráváte v části Quickstart (lze vybrat jednu disketu) nebo v části Floppy drives, kde lze připojit až čtyři virtuální diskety, tedy stejně jako v reálné amize. Pokud jednou disketu do emulátoru připojíte, zůstane v paměti (rozbalovací nabídce), což se hodí pro případné příští načtení. Nezřídka bude nahrávaná vícedisketová hra požadovat výměnu diskety. Pokud se tak stane, bez obav při běhu emulátoru zmáčkněte F12, v části Floppy drives disketu vyměňte a do hry se vraťte přes OK. Hra by měla automaticky zaznamenat výměnu diskety a zahájit z ní načítání. Diskety je možné z emulátoru i vysunout, což se provádí tlačítkem Eject.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: WinUAE_16.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 49,4 KB ID: 145144
    Správa disketových mechanik

    Ve výchozím stavu se diskety nahrávají stejnou rychlostí jako na skutečné amize, tedy velmi pomalu. Zrychlit to lze v části Floppy Drive Emulation Speed. Pozor, hlavně u starších her to může způsobit jejich nefunkčnost. U nových her a systémových programů s tím nebude problém. Tedy pokud by se hra nenačítala (např. Shadow of the Beast), zkontrolujte, zda není zapnutý turbo režim.

    Jak nahradit joystick
    Kdybyste si chtěli zahrát hru, která se dá ovládat pouze joystickem, musíte se na klávesnici naučit klávesy, které joystick emulují. Případně si nastavit vlastní klávesy pro emulaci joysticku. To se nastavuje v části Game ports, kde vidíte výchozí klávesy pro Port 2, což je Joystick port. Výchozí klávesy pro pohyb joysticku jsou na numerické klávesnici a jako fire je použita klávesa 5 taktéž na numerické klávesnici. Toto lze změnit na jinou přednastavenou variantu, případně je možné si vytvořit vlastní sadu ovládacích kláves Custom 1Custom 6. To se provádí přes tlačítko Remap/Test.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: Joystick1.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 51,7 KB ID: 145145
    Přemapování kláves pro simulaci joysticku.

    Do emulátoru lze připojit i většinu běžných usb pc joysticků či joypadů. Tedy pokud je máte vyzkoušené v pc hrách, měly by se zobrazit v nabídce portu. Já mám vyzkoušený ovladač k Xboxu 360.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: Joystick2.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 55,5 KB ID: 145146
    Do emulátoru lze připojit i pc usb joysticky.

    Pro ovládání myšoidních her, Workbenche a ostatních programů lze používat normální windowsí myš, není nutné nic nastavovat.

    Při týmových hrách se může hodit úprava Portu 1 na vlastní set ovládacích tlačítek nebo na další usb joystick.

    Další užitečná nastavení
    Výše uvedené informace vedou k základnímu zvládnutí spouštění amiga her a programů z virtuálních disket. Pokud si budete chtít užít více, je vhodné vědět následující:

    Část CPU and FPU slouží pro výběr emulovaného procesoru. WinUAE dokáže emulovat všechny procesory, které se v amigách používaly, tedy od základní verze 68000 až po nejnovější 68060. Taktéž je zde možné určit, zda bude emulátor používat matematický procesor (FPU), což se sice nehodí pro hry, ale pokud byste si chtěli připomenout některý z raytracingových programů jako Imagine, Read3D nebo Lightwave, tak emulaci FPU využijete. Výchozí rychlost emulátoru je přibližně jedna ku jedné, tedy volba Approximate A500/A1200 or cycle-exact. Po přepnutí na stav Fastest as possible pustíte do emulátoru plný výkon vašeho moderního pc.

    Dalšího zrychlení dosáhnete přes volbu JIT (Just-in-time), kdy se programy spouští přímo ve strojovém kódu bez nutnosti překladu kódu v jednotlivých programových meziúrovních. JIT je k dispozici pro emulaci procesorů 68020 a vyšších.

    Oba způsoby zrychlení emulátoru (Fastest as possible i JIT) můžou mít vliv na kompatibilitu spouštěných programů. Na klasické hry typu Turrican, Superfrog nebo Lemmings to nemá smysl používat, ale užitečné to může být při emulaci 3D her (Alien Breed 3D, Breathless, Gloom, Doom atd.), Workbenche nebo systémových programů. Kdyby to v určitých hrách, programech nebo situacích nefungovalo nebo by to vedlo k nestabilitě emulátoru, nedivte se a volby vypněte.

    Jaký procesor emulovat?
    Emulátor dokáže emulovat procesory Motorola 68000 až 68060 a díky Qemu i procesory PowerPC řady 603e a 604e. Při emulaci základní amigy s AmigaOS 3.x doporučuji emulovat „jen“ procesor 68020. Emulací vyšších řad většinou nic navíc nezískáte. Určitě to není tak, že díky výběru procesoru 68060 bude emulace rychlejší. Je to spíše naopak, protože emulace 68060 je náročnější a většina programů stejně instrukce 68060 nevyužívá. Z pohledu stability a výkonu je nejlepší kombinace 68020 a JIT. Emulaci 68030 a vyšších používejte pouze pokud to bude vyžadovat software nebo pokud vy sami programujete a chcete využít instrukcí novějších cpu.

    V případě emulace PowerPC je výhodnější emulovat PowerPC procesor řady 604e, tedy ten, který se nachází na turbokartě CyberStorm PPC. Tato emulace je oproti emulaci Blizzard PPC více odladěná.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: cpu-fpu2.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 64,0 KB ID: 145147
    Nastavení emulace CPU a FPU

    V části Chipset volíte, zda má emulátor emulovat grafický režim OCS (Amiga 500, 2000), ECS (Amiga 500+, 600, 3000) nebo AGA (Amiga 1200, 4000).

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: WinUAE_10.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 50,1 KB ID: 145148
    Emulace grafických chipů amigy

    V částí ROM, kromě standardní volby kickstartu, najdete ještě jedno podstatné nastavení. Jedná se o Advanced UAE expansion board/Boot ROM Settings. Pro emulaci her a AmigaOS 3.X vyberte volbu New UAE (128k, ROM, Direct), pro emulaci AmigaOS 4.1 zvolte New UAE (128k, ROM, Indirect). Pozor, tato volba není kompatibilní s připojením emulátoru k síti přes bsdsocket.library.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: AdvancedUAE-expansion-board.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 53,5 KB ID: 145149
    Zvolte New UAE (128k, ROM, Direct) pro emulaci AmigaOS 3.x, nebo New UAE (128k, ROM, Indirect) pro emulaci AmigaOS 4.1.

    V části RAM určíte, kolik a jakou paměť bude mít emulátor k dispozici. Pozor, některé volby nejsou dostupné při určitých nastaveních procesorů. Např. při procesoru 68000 nemůžete nastavovat Z3 paměť.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: WinUAE_11.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 48,8 KB ID: 145150
    Správa paměti RAM

    V části Display lze určit, který ovladač grafické karty bude emulátor používat pro vykreslování obrazu, v jakém rozlišení, zda v okně, nebo ve fullscreenu a mnoho dalšího. Pokud by se vám při experimentování cokoli rozhodilo, volba Reset to default vrací vše do výchozího stavu.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: WinUAE_12.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 62,4 KB ID: 145151
    Správa grafického výstupu emulátoru

    Abyste si při pokusech s emulátorem nemuseli někam zaznamenávat konkrétní nastavení, lze si je ukládat v části Configuration. V políčku Name lze uvést jméno konfigurace a přes tlačítko Save lze konfiguraci uložit. Uložení konfigurace znamená uložení všech nastavení ze všech částí emulátoru. Podobně snadno se dá konfigurace načíst. Ukládání konfigurací nepodceňujte, je to výborná věc při experimentování. Určitě si uložte konfiguraci výchozího funkčního stavu a když při následujících pokusech něco přestane fungovat (emulátor nebude najíždět), jednoduše načtete předchozí funkční konfiguraci. Konfigurace lze taktéž použít při migraci emulátoru z jednoho počítače na jiný, nebo když by jinému uživateli něco nefungovalo, můžete mu poslat svoji konfiguraci, případně on vám jeho funkční konfiguraci. Toho dosáhnete přes tlačítka Load from… nebo Save as….

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: WinUAE_18.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 40,8 KB ID: 145152
    Ukládání konfigurací emulátoru

    Emulátor dokáže zaznamenávat samostatné obrázky, zvuk i video. Tedy pokud byste měli chuť zaznamenat longplay video, bude vás zajímat část Output.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: WinUAE_14.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 49,4 KB ID: 145153
    Z emulátoru můžete provádět záznamy na YouTube.

    V části Miscellaneous stojí dále za zmínku tlačítka Save state a Load state za pomoci kterých lze kdykoli v průběhu uložit stav emulátoru. Hodí se to především při hrách, kdy si uložíte stav např. před obávaným bossem 🙂 a případě neúspěchu do emulátoru nahrajete identický obsah paměti. Je to vlastně to, co známe v Hyper-V, VirtualBoxu nebo VMWare.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: WinUAE_15.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 61,4 KB ID: 145154
    Ukládání stavů emulátoru

    Emulace CDTV a CD32
    CDTV je ve zkratce Amiga 500 obsahující CD-Rom (je z roku 1991) a je to jedno z prvních multimediálních zařízení. O dva a půl roku později přišla herní konzole CD32, což je ve zkratce Amiga 1200 s CD-Romem.

    Oba tyto multimediální stroje lze ve WinUAE standardně emulovat. Jen je pro ně potřeba mít kickstarty.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: cd32-1.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 52,6 KB ID: 145155
    Emulace CD32 nebo CDTV

    Pokud máte kickstarty a vybrali jste model amigy CDTV nebo CD32, emulátor spouštíte jako v jiných případech tlačítkem OK.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: image_9865.png Počet zobrazení: 986 Velikost: 34,1 KB ID: 145156
    Úvodní obrazovka konzole CD32


    WinUAE - Boot obrazovka Amiga CDTV
    Úvodní obrazovka CDTV

    Software pro CDTV i CD32 se vydávalo pouze na cd, je tedy potřeba, abyste si sehnali cd obrazy her nebo programů v iso nebo bin formátu s cue seznamem.

    Obraz cdéčka se do emulátoru nahrává přes část CD & Hard drives, kde najdete Optical media options.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: cd32-3.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 50,3 KB ID: 145158
    Připojení CD obrazu

    Především na CD32 vzniklo množství her, které na tu dobu obsahovaly velké množství úžasné grafiky, hudby a zvuků. Za zmínku stojí např. Beneath A Steel Sky, Simon the Sorcerer nebo Flink.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: cd32-4.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 33,8 KB ID: 145159
    The Misadventures of Flink na emulované amize CD32

    Drobnosti, ale užitečné

    Rozdíl mezi resetem a restartem
    V nastavení emulátoru jsou vlevo dole tlačítka Reset a Restart.

    Mezi těmito tlačítky je zásadní rozdíl. Tlačítko Reset zresetuje v emulátoru aktuálně běžící proces (spuštěné programy nebo hry) a má stejný význam jako trojhmat na amize, tedy CTRL+LeváAmiga+PraváAmiga.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: 01-ResetRestart.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 59,9 KB ID: 145160
    Tlačítka Reset a Restart

    Restart nejenom že resetuje běžící procesy, ale jedná se o rychlé vypnutí a zapnutí celého emulátoru. Restart je užitečné používat, pokud provádíte zásadní změny s nastavením emulátoru. Například při spuštěném emulátoru si vzpomenete, že se potřebujete ještě dodatečně připojit k cd nebo dvd mechanice. Příkaz CDFS automount CD/DVD drives (nachází se v části emulátoru CD & Hard drives) po zapnutí potřebné cdčko do Workbenche nepřipojí. To se provede znovuiniciací celého emulátoru, tedy tlačítkem Restart.

    Reset lze provést klávesovou kombinací CTRL+LevéTlačítkoWindows+PravéTlačítkoWindows, nebo pokud máte jen jedno nebo žádné tlačítko Windows, tak kombinací CTRL+Home+Insert. A ještě existuje zkratka pro tvrdý reset CTRL+LevýAlt+Home+Insert, což odpovídá vypnutí a zapnutí skutečné amigy.
    Zapnutí zvuku disketové mechaniky


    Pro plnohodnotný retrozážitek si můžete aktivovat zvuk původní mechaniky. Zapíná se v části Sound. Po zapnutí lze na stejném místě regulovat hlasitost. Nebo naopak, až vás tento zvuk bude štvát, tak ho tady snadno vypnete. Ve výchozím stavu je zvuková signalizace vypnutá.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: 02-Sound.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 56,3 KB ID: 145161
    Zvuková simulace FDD mechaniky

    WinUAE a Amiga Early Startup
    Amiga Early Startup neboli Boot Menu je obrazovka přístupná pro všechny amigy s kickstartem 2.x a vyšším. V této obrazovce lze při emulaci Amigy 1200 (i ostatních) zapínat a vypínat cache, volit, zda bootovat z diskety, určitého disku nebo třeba nabootovat bez Startup-Sequence.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: 03-BootMenu1.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 5,1 KB ID: 145162
    Boot Menu v Kickstartu 3.1

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: 04-BootMenu2.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 3,6 KB ID: 145163
    Boot Menu v Kickstartu 2.05

    Do AES se na běžné amize i v emulátoru dostanete držením obou tlačítek myši současně ihned po rebootu. V emulátoru to ovšem nemusí být tak snadné díky jeho rychlosti. Prostě to přidržení obou myšítek po bootu nestihnete. Pokud by to tak opravdu bylo, lze v části Miscellaneous odložit boot o jednu sekundu.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: 05-RebootPause.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 61,1 KB ID: 145164
    Odložení bootu o sekundu

    Grafické Indikátory
    Pokud jste někde na videu nebo obrázku viděli grafické indikátory vytížení stavu cpu, aktuálního framerate, přístupu na disk, cd mechaniku nebo fdd disky přímo v okně emulátoru, lze je zapnout/vypnout opět v části Miscellaneous zatržítkem Native on-screen display.

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: 06-NativeOnScreenDisplay.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 6,1 KB ID: 145165
    Grafické indikátory stavu emulátoru

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: 07-NativeOnScreenDisplay.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 61,5 KB ID: 145166
    Grafické indikátory stavu emulátoru a jejich zapnutí/vypnutí

    Okraje kolem obrazovky emulátoru
    Jestliže byste se rozhodli emulátor využívat převážně pouze v okně, může vám vadit nevyužitá plocha mezi rámečkem okna emulátoru a spuštěného programu (např. Workbenche).

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: 08-Ramecky.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 5,3 KB ID: 145167
    Výchozí stav

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: 09-Ramecky.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 4,9 KB ID: 145168
    Přizpůsobení

    Klikni pro plné zobrazení obrázku  Jméno: 10-NastaveniRamecku.png Počet zobrazení: 3 Velikost: 46,6 KB ID: 145169
    Rámeček lze vypnout v části Filters.


    • Dedy
      #1
      Dedy komentoval
      Editace komentáře
      Hezky napsané, ale zapomněl jsi Dami přidat i mountnutí fyzického HDD nebo CF pro instalaci systému pro reálnou Amigu. Potřebuji to vyzkoušet neb jsem si zmrvil tu svoji CF.
    Přidávání komentářů není v této časti diskusního fóra bez přihlášení možné, nebo zde nejsou povoleny.

Nejnovější články

Sbalit

  • AmigaNG – kompatabilita HW s AmigaOS, MorphOS a linux
    vytvořil sailor
    Loni jsem si pořídila Sam460LE. Bude o něm samostatný článek, zde pouze zmíním že je to jeden z pouhých tří PPC počítačů, na kterých můžete provozovat nativně všechny tři mé oblíbené operační systémy, tedy AmigaOS, MorphOS a Debian linux ( pro zajímavost, ty dva další počítače jsou Pegasos 2 a AmigaOne X5000 ). A protože jsem Sama testovala s MorphOSem i AmigaOSem, tak mě to inspirovalo k napsání tohoto článku o úskalích na která můžete narazit.

    Na všech ostatních...
    10.03.2024, 10:26:13

Nové komentáře v článcích

Sbalit

Populární tagy v článcích

Sbalit

a1200 (6) akce (15) amiga (16) apple (7) artway (5) bytefest (4) cybergraphx (5) demoscena (8) dizzy (9) emulace (8) fastata (9) furia (5) hardware (15) internet (6) iomega (6) mac (6) midi (8) morphos (14) navody (10) pcmcia (4) pfs3 (8) resetkání (5) srazy (11) winuae (10) zip (7)
Zpracovávám...
X