Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

WinUAE

Sbalit

Texty se zaměřením na emulaci amigy ve WinUAE

  •  
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

  • Vytvoření sdíleného adresáře mezi PC a WinUAE

    Vytvoření sdíleného adresáře mezi PC a WinUAE

    WinUAE ve výchozím stavu vidí pouze na disky, které předem namapujete, tedy nasdílíte. Bez tohoto nasdílení je přesun dat do emulátoru nebo z něj velmi komplikovaný. Sdílený disk vytvoříte v části CD & Hard drives přes tlačítko Add Directory or Archive…


    V novém okně přes tlačítko Select Directory… vyberte místo, kde chcete sdílený adresář vytvořit.


    Vytvořte ho jakýmkoli běžným způsobem (např. přes. CTRL+SHIFT+N) a jakkoli jej pojmenujte. Já...
    Vstup do příspěvku

  • Kde pro chod WinUAE získat kickstarty

    Kde pro chod WinUAE získat kickstarty

    Pro emulaci amigy ve WinUAE potřebujete obraz romky (kickstart) z původní amigy. Kickstart je základní část operačního systému amigy, která je načtena ihned po zapnutí počítače a následně další části operačního systému (workbenchi) a systémovým programům zpřístupňuje disketovou mechaniku, pevný disk a mnoho dalších podstatných komponent. Bez kickstartu emulátor (a ani reálná amiga) nebude fungovat. Kickstarty součástí WinUAE nejsou, protože se na ně stále vztahují autorská práva a není...
    Vstup do příspěvku

  • Zahrajte si ve WinUAE bez prodlení

    Zahrajte si ve WinUAE bez prodlení

    Tento návod je určen pro nedočkavce, kteří se nechtějí zdržovat technikáliemi a chtějí bez prodlení spustit emulátor za účelem hraní amiga her. Níže popsaný postup vás provede podstatnými kroky vedoucími ke spuštění emulátoru během několika krátkých minut a to bez jakýchkoli předchozích znalostí.

    Pro emulaci amigy ve Windows potřebujete:
    • emulátor amigy WinUAE
    • kickstarty
    • obrazy amiga disket ve formátu adf
    Příprava
    Před samotným spuštěním instalátoru je nutné získat obrazy...
    Vstup do příspěvku

  • Emulátor amigy podrobněji

    Emulátor amigy podrobněji

    Pokud byste si chtěli připomenout staré dobré časy a Workbench v prohlížeči vám nestačí, nic není ztraceno, systém amigy (Workbench) včetně her lze snadno provozovat na soudobých počítačích s Windows, macOS i Linuxem v emulaci. Návod se zaměřuje na popis a funkčnost WinUAE, tedy emulátoru v prostředí Microsoft Windows, nicméně uae je i pro ostatní platformy a nepředpokládám přílišnou rozdílnost.


    WinUAE lze stáhnout z www.winuae.net, konkrétně v sekci Download. Stáhněte...
    Vstup do příspěvku
V této kategorii nejsou žádné články.
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts
Odebírané příspěvky se zobrazí po přihlášení.

Nejnovější články

Sbalit

  • AmigaNG – kompatabilita HW s AmigaOS, MorphOS a linux
    vytvořil sailor
    Loni jsem si pořídila Sam460LE. Bude o něm samostatný článek, zde pouze zmíním že je to jeden z pouhých tří PPC počítačů, na kterých můžete provozovat nativně všechny tři mé oblíbené operační systémy, tedy AmigaOS, MorphOS a Debian linux ( pro zajímavost, ty dva další počítače jsou Pegasos 2 a AmigaOne X5000 ). A protože jsem Sama testovala s MorphOSem i AmigaOSem, tak mě to inspirovalo k napsání tohoto článku o úskalích na která můžete narazit.

    Na všech ostatních...
    10.03.2024, 10:26:13
  • Módování A1200
    vytvořil Cyberian

    Hvězdné datum 22.09.2023, 22:30
    Ahoj, v tomto tématu budu postupně ukazovat co se bude dít s následující Amigou, kterou skládám už drahně let
    Její příběh začíná,mým odstěhováním od rodičů někdy kolem roku 2006, čímž jsem ztratil přístup k Infinitiv toweru. Tato Amiga vznikala velmi pomalu a postupně. Povstala z popela, jako phoenix po nukleárním zničení města v jednom demu na demoscéně (The Prophecy - Project Nemesis by Conspiracy).

    Jeden člověk mi daroval na
    ...
    09.10.2023, 10:40:58
  • Ponořte se do světa Aquabyss - recenze
    vytvořil DaMi
    Aquabyss je obchodní strategie s prvky adventury, ve které objevujete taje moří, obchodujete se surovinami a plníte úkoly nejdříve jenom mezi několika málo podmořskými městy, později napříč mezi všemi oceány na Zemi. Originální na hře je, že se po moři pohybujete ne obyčejnou lodí, ale ponorkou. A s tou prosím pěkně cestujete za obchodem po celé planetě, průběžně ji vylepšujete tak aby byla rychlejší, mohla se ponořit do větší hloubky, časem ji vybavíte...
    04.10.2023, 11:16:13
  • Jak vytvořit vlastní WHDLoad hru
    vytvořil DaMi
    WHDLoad lze v současnosti chápat jako osvědčený standard pro všechny, kteří na amize hrají hry. “Hotové” WHDLoad hry lze stáhnout z whdownload.com nebo některé z mnoha kopií Retroplayerova balíku WHDLoad her (Retroplay WHDLoad Games Packs), kterých se více či méně aktuálních nachází na internetu nepočítaně. Bohužel naprostá většina takto získaných WHDLoad her jsou zastaralé verze a v naprosté většině případů pro ně existují aktualizace. Na aktualizaci...
    26.09.2023, 15:10:24
  • Amiga na Macu, část 6. - problémy během emulace
    vytvořil Balda
    Tato část o emulaci Amigy na Macu bude poslední. Naučili jsme se spouštět diskové image her, dokážeme vytvořit emulovaný diskový oddíl a nainstalovat na něj operační systém Workbench, umíme jej lokalizovat to mateřského jazyka, dokážeme rozchodit z disku hry, které nemají instalátor a konečně jsme si upravili k obrazu svému vzhled operačního systému. V naší poslední části se podíváme na problémy, se kterými se můžeme setkat během emulace a na tipy, jak je odstranit.

    Q: Emulace systému...
    17.08.2023, 20:19:05
  • Amiga na Macu, část 5. - jednoduchý tuning Workbenche
    vytvořil Balda
    Posledně jsme si nainstalovali WHDLoad pro spouštění her z pevného (virtuálního) disku Amigy. Předpokládám, že již máte postahováno a vyzkoušeno dost her, máte je roztříděné do adresářů podle žánrů a pomalu vás začíná štvát vzhled operačního systému - pro příklad velká nevzhledná ikonka disku DH0:, rozházené ikonky po rozbalení adresáře pod GUI, nízký počet barev zobrazovaný pod Workbenchem, barevné "schéma" systému, ukazatel šipky či wallpapper.


    Na úvod podotýkám,...
    17.08.2023, 20:08:29

Populární tagy

Sbalit

kickstarty (2) winuae (4)
Zpracovávám...
X