Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

MorphOS na G5 PCIe (unsupported)

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    #76
    Právě bych tipla, že ta HD3580 by mohla být rychlejší na video. Ale když má artefakty, tak je to k ničemu.
    AmigaOS: Pegasos II, Sam440ep-flex, Micro A1-C, AmigaOneX1000
    MorphOS: Efika, Pegasos II, Powerbook G4, iMac G5, Powermac G5 Quad

    Komentovat


      #77
      Tak jsem konečně vyzkoušela řadič SATAII - SiI 3132 v G5 Quad. Tento:
      Klikni pro plné zobrazení obrázku

Jméno: 20210316_104513.jpg
Počet zobrazení: 108
Velikost: 70,3 KB
ID: 148350

      Klikni pro plné zobrazení obrázku

Jméno: 20210316_104519.jpg
Počet zobrazení: 110
Velikost: 69,3 KB
ID: 148349

      Neúspěšně.
      Po zkopírování Boot: oddílu na disk v interním řadiči (+HFSSetMacBoot) jsem připojila řadič do posledního/horního slotu (PCIex4) a přepojila na něj SSD s MorphOSem.
      V Mac bootmenu(alt) byl v pohodě vidět MOS bootovací oddíl na interním řadiči. Jenže po boot bílá obrazovka a nic.
      Dále jsem zkoušela nabootovat z CD a také ručně přes OF spustit MosphOS bootmenu z CD i disku. Vše skončilo stejně. Bílá obrazovka. Jako kdyby měl kernel boot.img potíže řadič inicializovat a zasekne se.

      A nejzajímavější je, že i když přepojím MOS SSD zpět do interního řadiče, je to totéž. Bílá obrazovka.
      S připojeným řadičem (bez disku) nenabootuji ani do Linuxu, ale do OSX v pohodě. Ten řadič samozřejmě nerozpozná.

      Takže jsem řadič zase vyndala, a vše je v pohodě - interní SATAI.
      Je možné že je vadný. Možná jej zkusím ještě v AmigaOne X1000 pod linuxem.

      P.S. čtvrtý slot funguje, předtím v něm byl SATAII řadič MV88SX7042. Fungoval v linuxu a MOS ho viděl v PCITool.

      Zatím tedy SATA2 nemohu doporučit.




      Přiložené soubory
      AmigaOS: Pegasos II, Sam440ep-flex, Micro A1-C, AmigaOneX1000
      MorphOS: Efika, Pegasos II, Powerbook G4, iMac G5, Powermac G5 Quad

      Komentovat


        #78
        A je ten řadič-disk vidět v OF "dev / ls". Je zajímavý že OSX ho ignoruje, zatímco Linux nebo MOS se "k němu snaží dostat"?

        Přestala mi fungovat síťovka I-tec rtl8111C, ale jenom v MorphOS. Karta není vidět a ještě to vyhodí hlášku, v ostatních os normálně funguje. Připomíná mi to ten tvůj příběh.
        Vyměnil jsem ji za Axagon, ta se sice hlásí jako 10MB, ale zatím všechno funguje.
        Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

        Komentovat


          #79
          Autorem citovaného textu je ghh Přejít na původní příspěvek
          A je ten řadič-disk vidět v OF "dev / ls". Je zajímavý že OSX ho ignoruje, zatímco Linux nebo MOS se "k němu snaží dostat"?
          tak na to jsem se nepodívala. . Otestuji to v jiném počítači a uvidíme.
          AmigaOS: Pegasos II, Sam440ep-flex, Micro A1-C, AmigaOneX1000
          MorphOS: Efika, Pegasos II, Powerbook G4, iMac G5, Powermac G5 Quad

          Komentovat


            #80
            Autorem citovaného textu je ghh Přejít na původní příspěvek
            Přestala mi fungovat síťovka I-tec rtl8111C, ale jenom v MorphOS. Karta není vidět a ještě to vyhodí hlášku, v ostatních os normálně funguje. Připomíná mi to ten tvůj příběh.
            Vyměnil jsem ji za Axagon, ta se sice hlásí jako 10MB, ale zatím všechno funguje.
            Přeji hodně štěstí. V těch síťovkách u G5 je ještě hodně magie. A nejen tam, jak jsem teď vyndavala a zandavala řadiče, tak mi to jednu chvíli zase hlásilo neregistrovaný MorphOS. Po restartu to přešlo, ale ještě asi není všechno úplně vychytané.
            AmigaOS: Pegasos II, Sam440ep-flex, Micro A1-C, AmigaOneX1000
            MorphOS: Efika, Pegasos II, Powerbook G4, iMac G5, Powermac G5 Quad

            Komentovat


              #81
              Není to úplně o MOS , ale myslím , že to ani moc nevadí.
              Na mým PM Quadu se stala nějaká zrada a normálně je v OSX zmršenej obraz. Různý proužky kolem okna a přes písmo a tak pod.
              V MOS je to všechno OK. Tak si říkám - grafárna v háji (mos =128MB osx= 256MB VRAM ).Vrazím tam orig NVIDII a pořád stejný-- OSX nepoužitelnej.
              Grafárna v jiným PM funkční.
              Rozborka PM , deska ven a nic na ní nevidím. No co nadělám - asi je nějak nakřápnutá PCI-e neb to zlobí ve všech slotech (16x-8x-4x).
              Asponˇ sem znova odvzdušnil vodníka.
              Napadlo mě , že když už mám taky PM DC 2GHz tak zkusím prohodit procesorový desky i s chlazením (oba PM jsou kousky 1177 -stejný desky až na to ,že ten DC má jen jednu patici pro CPU). Nechtěl sem se přeci jen rozloučit s 2.5 GHz.
              OSX to spolkne a MOS jede stejně jenom na jednom jádře.
              Abych to zkrátil PM co byl původně DC 2GHz je tedˇ DC 2.5 (+1x náhradní procesor DC 2.5 )a ten co byl Quad je holt jenom DC 2GHz.
              Zajímavý je ale to , že tedˇ ten původní Quad jede bez problémů i na tom OSX.
              Takže mám provozuschopný křížence a k nim třetího bráchu PM 2x2.0 DP PCI-X -- AGP.
              Ještě se podívám na zdroj v Quadu a pak se uvidí --bud´ novou desku nebo jěště jeden PM 2x 2.7 AGP.
              Naposledy upravil wawe; 04.04.2021, 19:05:37.

              Komentovat


                #82
                Moc hezké ;-) Do takových věcí se už raději nepouštím.
                Jen by mě zajímalo, jak to souviselo s tou poruchou grafiky...
                AmigaOS: Pegasos II, Sam440ep-flex, Micro A1-C, AmigaOneX1000
                MorphOS: Efika, Pegasos II, Powerbook G4, iMac G5, Powermac G5 Quad

                Komentovat


                  #83

                  To zatím nevím. Proto chci vytáhnout zdroj a podívat se na něj.
                  Zkontrolovat kondíky a pod. OSX zapřáhne všechny 4 jádra a zatíží tak všechny větve napájení.
                  Moc toho o servisu Maců mevím , tak vycházím z mých úvah. Co mne ale mate je to , že třeba Quake 4 žádný problémy v grafice neměl ( tím sem se taky utvrdil o tom ,že je GK dobrá).
                  Dělá to jenom v systému a v programech co spustím. Přitom na druhým PM jel OSX beze ztráty kytičky.
                  Je taky možný , že druhej procesor je divnej a proto to dělá. Došla mi termo pasta , tak sem je nemohl přehodit. Sice by to řvalo , že to chce provést nastavení pro ventilátory a pod,ale spustit by se měl.
                  Nejdřív sem provedl všechny šaškárny s PRAM a NVRAM nebo jak se to jmenuje a nic.
                  Když nic nezjistím , tak asi koupím ten 2x2.7 je to typ plně podporovanej MOS. Narvu do něho zvukovku a WIFI a nechám si ho. Ostatní zkusím střelit za hubičku. Co taky s tolika macky že?
                  Naposledy upravil wawe; 05.04.2021, 10:18:08.

                  Komentovat


                    #84
                    No jestli je druhý CPU divný, by se dalo zjistit, kdybys ještě vyměnil ty 2.5GHz CPU jeden za druhý. Pak by bylo jasné, jestli je nakoplý. Ale za mě je to už dost složitá operace kvůli takovému zjištění. Asi bych na to nesahala, když to funguje ;-)

                    No, ten 2x2.7 je teď na MOS nejrychlejší - dokud nebude SMP. Jen tyhle typy mají úplně nejhorší vodní chlazení.

                    AmigaOS: Pegasos II, Sam440ep-flex, Micro A1-C, AmigaOneX1000
                    MorphOS: Efika, Pegasos II, Powerbook G4, iMac G5, Powermac G5 Quad

                    Komentovat


                      #85
                      Teplovodivou pastu již nemaje ,nelze mi prohoditi ony dva prosesory.
                      Tedy zatím ne.
                      Z vodního chazení nemám obavy . Právě u Quadu sem vodníka repasoval - celkem pohoda , akorát pakárna s odvzdušněním (spousta vzduchu v kapalině si žádá čas)

                      Komentovat

                      Zpracovávám...
                      X