Oznámení

Sbalit
Aktuálně žádná oznámení.

Apollo core

Sbalit
X
 
  • Filtr
  • Čas
  • Zobrazit
Vymazat vše
new posts

    O: Apollo core

    Autorem citovaného textu je IDEfix Přejít na původní příspěvek
    #100
    Tip za stovku

    Komentovat


      O: Apollo core

      Pokud mate nainstalovanej coffin tak je to zjisteni s. cisla polozka nahore v menu...

      a vubec je docela prima

      jen pokud si ted updatnete core na GOLD2.11 tak potrebujete verzi coffinu 53 jinak (alespon u me) nebezel puvodni graficky vystup...
      Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

      Komentovat


        O: Apollo core

        Tak jsem včera aktualizoval na 2.11 a když už jsem byl u toho tak jsem nahrál i (A1200) ROM 3.1.4 do Vampíra. A pustil se do čisté instalace AOS 3.1.4 na A2000. Vlastně mě to super bavilo, instaloval jsem na mSata 32GB a už při rozdělování disku cítíte tu pohodu kdy nemusíte řešit záporné hodnoty v ukazatelích. Nezaznamenal jsem žádný problém, posloupnost byla AOS pak ovladače Picaso96 a nakonec Vampire ovladače. Nevím zda je to jen můj dojem, ale systém se zdá celkově svižnější. Perfektně je zvládnutá práce s pamětí, i při otevření okna se stovkou ikon, neklesla chip ram pod 980KB.

        Můj dojem z 2.11 je velmi pozitivní. U předchozí verze jsem zaznamenával problém s obrazem.
        Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

        Komentovat


          O: Apollo core

          No, tak to já mám z 2.11 naprosto opačný dojem. Jelikož jak jsem už psal, normální flash v Amize nefungoval, smahnul jsem to přes USB Blaster. Po znovuzapnutí Amigy jen blikala kontrolka Power jak policejní maják a jinak ani ťuk. Vypnul jsem ji a nechal chvíly rozdejchat. Na druhý pokus se roběhla, ale úvodní obrazovka s úpírkou se po chvíly rozpadla do několika tlustých bílých pruhů. Ták, a je to v řiti... No nebylo a Amiga po několika minutách naběhla. Ono už před tím to trvalo neúnosně dlouho, než nastartovala, ale teď je to fakt věčnost. Nějak si nerozumí s GVP SCSI kartou, kde mám připojenou CDRomku a ZIPku, ale teď je to ještě horší... Načtení placky je sázka do loterie, někdy to jde, někdy dělá krky a je to samá chybová hláška. Před tím to aspoň četlo v pohodě.

          Jo, jedno pozitivum sem v závěru postřeh - jede to barevně... Takže je regnutá.

          Komentovat


            O: Apollo core

            IDEFix:

            Tak to je mrzuté, používám (Oktagon SCSI) CDrom a není stím žádný problém. Boot je také svižný.
            Naposledy upravil bigmac; 29.10.2018, 12:26:37.
            Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

            Komentovat


              O: Apollo core

              Updatoval jsem na 2.11 a jedu barevne, takze jsem nesmirne rad, ze tohle nemusim resit. A500 a rychlost je kosmicka. Je to hodne zvlastni.

              Komentovat


                O: Apollo core

                Apollo Team Activity Report for December 2018

                Time flies and we have this time some super news to share with you on what will come in next months in the Vampire community.

                Vampire V4 Standalone

                Let’s talk a bit about one of the ultimate goal of the Apollo Team : a fully standalone system running AC68080 (some even called it « a new Amiga »).

                As some have already seen it, first signs of life from Vampire V4 Standalone appeared at end of October, some days after Classic Computing 2018 event at Oedheim-Degmarn. Several videos from our team members popped up on YouTube and Facebook to celebrate that achievement.

                After that milestone, we decided that V4 Standalone will be our main priority. It will require quite a lot of efforts but all development made on it will benefit other products, from the V2 to the upcoming other products.
                Using GOLD3 Alpha from this summer as a foundation to work on that particular product, we had to add several other parts in VHDL to it to make it really functional :
                • Full CIA-A and CIA-B
                • DB9 ports for Joystick
                • USB stack for Mouse and Keyboard
                • Gayle IDE

                Regarding USB stack, we took the decision to build our own stack from scratch (as we did with all other parts of the core by the way) and not rely on any Linux subsystem powered by an ARM processor. By chosing this (hard) way, we insure that we have complete control over it and provide a complete SoC with high portability. We think this decision is quite future-proof.
                Downside of this is that we have to write everything for it and improve it over time. So, do not expect your Leap Motion device or your shiny HTC Vive Pro to be fully compatible with it tomorrow. We are building things step by step and will first begin to support low-speed devices. A wiki page is being been set up to list devices we tested as compatible.

                EDIT: Regarding USB stack, we are implementing it from scratch to have mouse and keyboard ready on power on (and use it in games, apps, Early-Startup, Atari, etc.), this USB stack is not yet able to communicate directly with OS and be usable with Poseidon. Showing it as a Poseidon compatible USB chip is a another additional step.

                We just enabled RTG support on AGA and are now building the switching mechanism at the moment. We then have several tasks to do to make the bunch fully usable, like :
                • Implement Ethernet device in core
                • Enable 2nd IDE port in core
                • Enable FastIDE in core
                • Implement RTC device support in core
                • Connection expansion headers in core

                PCB will also receive a revision for the standalone and will feature mount points to accomodate upcoming 3rd party cases. We will also move away from current miniUSB power connector to something more modern.

                So what to expect next ?

                Well, it’s no wonder that our goal is to now get the product into resellers stocks as soon as possible and by then have a fully working core to start enjoying the standalone system. We might enable non-critical features a bit later once we have them full working (i.e. RTC is not criticial to start with).

                Regarding the « when ?????? » (note the question marks) question we have seen quite a lot, we won’t commit on any date as we have experienced so much unexpected parameters popping out since the beginning that announcing any date would be obviously wrong. So please only keep in mind that we are approaching the release land soon.

                Vampire V1200
                We have sent over social networks some pictures of a Vampire 1200 V3 PCB some months ago to show that work on it is continuing. We are fully aware that the V1200 is a product that a lot of A1200 users are awaiting for and we want to assure everybody we won’t forget the A1200.

                As communicated, « V3 » cards are tests we are doing internaly to work on the product and might not be at all what the final one will be. For that reason, any asumption made from V3 might be all wrong (same goes for any asumption eh).

                At the moment, we are undergoing different tests with V1200 and will keep you posted as soon as we have something to show of. It could be within next weeks already (two more weeks™).

                Vampire V2
                We cancelled all scheduled holidays in Bahamas of our good lord Majsta to let him focus on V2 production. Resellers and waiting endcustomers should soon receive notifications regarding new batches of V2 coming in.

                Next batch will also feature another PCB revision and improve an already improved product. One major change we can note is expansion header on V500 has been replaced with a simpler one to connect the ENC Ethernet module in a breeze.

                Wiki pages have been updated accordingly.

                Komentovat


                  O: Apollo core

                  na Apollo foru jsem objevil kratkou ale zajimavou zminku od Gunnara, hlavniho architekta Apollo core

                  The APOLLO Team is working on / evaluating an 3D accelerator.
                  From 5000 foot height, the concept can be described as similar to the concept of the VOODOO. But its NOT a VOODOO remake.
                  The APOLLO 3D unit has a number of differences to the old VOODOO which we regards as better or improvements.
                  We started work on demo / demo game atm.
                  Ve zkratce, Apollo team pracuje na / experimentuje s 3D akceleratorem, ktery by mohl byt v budoucnu soucasti Vampira (pravdepodobne V4 nebo dalsich, protoze na tech puvodnich neni dost mista v FPGA). Trosku ale velmi vzdalene se to podoba Voodoo chipu, ale neni to remake a mel by obsahovat oproti Voodoo nejaka vylepseni.

                  Komentovat


                    O: Apollo core

                    Tak to vypada, ze Majsta zapracoval na Vampire 1200 (II), coz je neco mezi Vampire V2 a V4. FPGA cip je stejny jako na V4, pameti SDRAM jsou stejne jako na V2. Karta by mela byt take levnejsi nez V4.
                    Klikni pro plné zobrazení obrázku

Jméno: V1200.jpg
Počet zobrazení: 2
Velikost: 107,8 KB
ID: 110232Klikni pro plné zobrazení obrázku

Jméno: V1200B.png
Počet zobrazení: 2
Velikost: 531,8 KB
ID: 110233

                    Komentovat


                      O: Apollo core

                      Na podzim jsem si s Vampirem (500) hodne zablbnul na Praseparty a je to monstrozni. Mozna ze si ale dalsi do A1200 nakonec kupovat nebudu, je to asi monstrozni az prilis.

                      Kazdopadne za me jsou tihle borci asi nejproduktivnejsi ze vsech.

                      Komentovat


                        O: Apollo core

                        nějak jsem zvlhnul....
                        A1200, Vampire V1200, 64GB CF, IndyAGA MK3, PCMCIA WiFi, 27" LCD

                        Komentovat


                          O: Apollo core

                          Autorem citovaného textu je ExiE Přejít na původní příspěvek
                          Jste si jisti, ze ty Vampiry co mate a vyrabel je Majsta ty registrace skutecne potrebuji a nejsou registrovane primo z vyroby? Predpokladam, ze od Majsty se to muze tykat jen tech nejstarsich karet, novejsi serie uz meli byt registrovane pri vyrobnim procesu...

                          Jo a Gunnera bych s tim radeji neotravoval, byva potom dost protivnej, Tuko pomuze bez problemu a velkejch kecu...

                          Dneska jsem nainstaloval novou membranu do A600, ktera mi umoznila napsat "YES", pomodlil se a upgradoval na 2.11.

                          Halelujah - upgradnulo se to bez problemu a mam to dokonce i v barve

                          Tedy Majstova, dnes uz prehistoricka, vyroba je registrovana rovnou z vyroby.

                          Komentovat


                            O: Apollo core

                            Kdybys byl na Praseti, uz bys to davno vedel, protoze tam jack3d uunkovi upgradoval .

                            Komentovat


                              O: Apollo core

                              No jo, ale uunek je dost malý reprezentativní vzorek... Musím přiznat, že se mi ulevilo. A doufám, že na Resetkání mi tu mou taky updatnete.

                              Komentovat


                                O: Apollo core

                                Jasne, cizi se updatuje vzdycky lepe . Ale zase tam chybi ten feeling, co kdyz se to podela?

                                Komentovat

                                Zpracovávám...
                                X